Skandal: Navijači Olimpije otjerali novog trenera (VIDEO)

Foto: Printscreen YouTube

Nakon što je prekinuta saradnja sa Robertom Prosinečkim navijači Olimpije iz Ljubljane, nezadovoljni zbog odlaska hrvatskog stručnjaka, upali su juče na pres konferenciju novog trenera Alberta Rijere i otjerali ga.

Maskirani navijači su bili u sali tokom konferencije na kojoj je trebalo da bude predstavljen Španac – ustali su, prišli stolu za kojim je sjedio Rijera i nakon kraće rasprave ga ispratili iz sale, a zatim i sami otišli. 

Uprava Olimpije nakon samo tri mjeseca raskinula je saradnju sa Prosinečkim. Predsjednik tima iz Ljubljane Adam Delius optužio je Prosinečkog i njegov stručni štab da su “na pripremama nekoliko puta igrali karte sve do četiri sata ujutru, uz konzumaciju alkohola i cigareta tokom treninga”.

Na to je reagovao Prosinečki, koji je poručio da “sa većim lažovima i prevarantima” nikada nije radio.

“Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hičkok ne bi bio u stanju da napravi. Predsjednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopšte nisu svjesni šta se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i finansije”, poručio je Prosinečki.

Juniori bolji od Kosova, 22 poena Minića

Bivši košarkaš Crvene zvezde nastupa za Španiju na Eurobasketu