Đukanović odlikovao PVK Jadran

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je uputio čestitku predsjedniku PVK Jadran Đuru Mariću povodom proslave 100 godina od osnivanja kluba.

“Poštovani gospodine predsjedniče, zahvaljujem na pozivu i žalim što zbog ranije preuzetih obaveza nisam u mogućnosti da budem sa vama na proslavi 100 godina PVK Jadran, perjanice našeg plivačkog i vaterpolo sporta”, naveo je Đukanović i dodao:

“Vijek postojanja VPK Jadran svijetla je i dostojna hronika njegovih utemeljitelja, sportista i poštovalaca, a istovremeno i izraz evolucije društvenih okolnosti u kojima ste svojim uspjesima proslavili grad Herceg Novi i državu Crnu Goru.

Antifašistička tradicija, slobodarski i etički nazori kluba, zajedno sa prestižnim rezultatima domaćeg i međunarodnog karaktera ostaće trajna baština kojima se Crna Gora s razlogom ponosi.

Vijek trajanja nameće obavezu i gradu i državi za izdašnijim podsticajima, koji će doprinijeti stvaranju boljih uslova za snaženje infrastrukturnih i drugih potencijala i ukupno djelovanje kluba.

Sa željom da i u narednim godinama budete dostojni nastavljači vjekovne tradicije Jadrana’, obavještavam Vas da sam povodom vašeg velikog jubileja donio odluku da klub odlikujem Ordenom crnogorske zastave II stepena i upućujem srdačne pozdrave svim učesnicima svečanosti”, istakao je Đukanović.

COK i Nikola Ružić potpisali ugovor o stipendiranju

Jokić i zvanično potpisao istorijski ugovor