Mlade košarkašice spremne za Evropsko prvenstvo, Rumunke prvi rival

Foto: KSCG

Naše košarkašice spremne su za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Skoplju.

Prvi meč protiv Rumunije naš stručni štab sprema uz veliki oprez.

Rumunke su slavile ubjedjlivo protiv Hrvatske na otvaranju prvenstva, dok su naše cure bile slobodne.

“Pa i prije prvenstva sam razmišljao da je jako bitno da startujemo dobro, a nakon današnjeg rezultata utakmice Rumunija – Hrvatska, to dobija potvrdu”, kaže selektor Vladan Radović i dodaje:

“Ekipa Rumunije je jako nezgodna, imaju malo drugačiji sistem, zahtjevniji kad je koncentracija u pitanju, mnogo zone, mnogo zonskog presinga i tu traže priliku za udvajanje. Imaju nekoliko jako nezgodnih šutera i na to ćemo obratiti pažnju. Pokušaćemo da nametnemo svoj stil igre, sa agresivnom odbranom, kako na driblingu, tako i na dodavanjima, sa idejom da iz te odbrane dodjemo do lakih poena iz tranzicije.”

Crnu Goru na prvenstvu Evrope predstavljaće Marija Leković, Jovana Savković, Zorana Radonjić, Anastasija Drobnjak, Milena Bigović, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović, Marija Baošić, Milica Vujačić, Lana Vukčević, Bojana Radnjić i Jelena Bulajić.

To znači da na šampionatu za košarkašice do 20 godina naš nacionalni tim ulazi sa sastavom u kom je prosjek godina ispod 18!

“Siguran sam da ce prvenstvo biti jako zahtjevno, naporno zbog ritma utakmica, samim tim su i iznenađenja moguća. Što se mojih djevojaka tiče, vjerujem da će želja i motivacija biti na vrhunskom nivou, uz potrebnu koncetraciju, mislim da možemo napraviti jednu lijepu priču.”

Duel Crne Gore i Rumunije igra se sjutra od 18:45. Prenos je na Sportklubu 1.

Ribakina šampionka Vimbldona

Fofana treće pojačanje Podgorice