Mlade ajkule učestvovale na turniru u Zagrebu

Foto: VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2006. godine i mlađi učestvovali su od 8. do 10. jula na međunarodnom turniru u Zagrebu, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Grčkoj koje je na programu od 20. do 27. avgusta. 

U16 selekcija poražena je na startu od Mađarske 15:11 (strijelci za Crnu Goru bili su Danilo Stupar 4, Srđan Janović 3, Nikola Petrović 2, Aleksandar Vavić 1, Draško Samardžić 1), u drugom kolu poraženi smo od Hrvatske 15:10 (strijelci za Crnu Goru bili su Srđan Janović 3, Strahinja Gojković 3, Ivan Marković 1, Danilo Stupar 1, Pavo Vičević 1, Nikola Petrović 1), a u trećem smo remizirali sa Srbijom 15:15 (strijelci za Crnu Goru bili su Danilo Stupar 5, Strahinja Gojković 4, Srđan Janović 2, Ognjen Moračanin 2, Ivan Marković 1, Nikola Petrović 1). U meču za plasman poraženi smo od Mađarske 14:11 (strijelci za Crnu Goru bili su Srđan Janović 3, Strahinja Gojković 2, Ivan Marković 2, Relja Vukanić 1, Nikola Petrović 1).

Selekciju je predvodio trener Miodrag Mirović, dok su pomoćnici bili Uglješa Brguljan i Filip Andrić. 

Narednu provjeru naša najmlađa selekcija imaće na prestižnom turniru u Herceg Novom gdje će učestvovati još reprezentacije Hrvatske, Srbije, Mađarske, Italije i Holandije.

Đoković: Privilegovan sam i počastvovan što stojim ovdje; Kirjos: Fantastične dvije sedmice

Grčki mediji: Adetokumbo na meti Zvezde