Odbojkašice ponovo na okupu, Tanja Bokan: Verujem da ćemo se kvalifikovati na EP

Foto: Slađan Fatić

Najbolje crnogorske odbojkašice počele su danas pripreme za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Crvene” su u grupi u kojoj su Češka, Finska i Island. Ambicije su da se pokuša izboriti završni turnir.

“Stavile su prioritet na klub, a ne na reprezentaciju, što nije u redu. To je njihov izbor. Sa njima sa pričao, više ne želim o tome da pričam, već da se fokusiramo na lijepe stvare, na djevojke koje su u timu. Imamo šest sedmica za dobre pripreme kako bismo došli u situaciju da se borimo za Evropsko prvenstvo. Ako uspijemo – to bi bio uspjeh”, kazao je selektor Milorad Krunić.

Veliki adut našeg tima biće Tanja Bokan, koja se poslije godinu pauze zbog privatnih razloga vratila u državni tim.

“Počinjemo pripreme sa uvjerenjem da ćemo se kvalifikovati. S obzirom na moj staž i godine došlo je vrijeme da razmišljam i o tome. Nadam se da ćemo se kvalifikovati i da ću se upravo na Evropskom prvenstvu oprostiti od reprezentacije. To mi je želja”, kazala je Tanja.

Saška Đurović je prošle godine bila u nacionalnom timu, koji nije uspio da se domogne završnice.

“Smatram da sada postoje velike šanse. Prošle godine smo šansu ispustile zbog naše nepažnje. Nadam se da ćemo kvalitetnim treninzima i velikom motivacijom sada uspjeti da ostvarimo taj cilj”, kazala je 20-godišnja Đurović.

Četiri pobjede iz šest mečeva sigurno vode Crnu Goru na Evropsko prvenstvo…

Mislim da će šest bodova iz dvije utakmice sa Finkinjama dosta odlučivati. Malu prednost dajem Finskoj, jer posljednju utakmicu igraju sa nama kod kuće. Ali, mi ćemo se potruditi da taj meč ne odlučuje, već da u prvih pet kola odradimo posao, kako ne bismo imali mač nad glavom. Finci su dobri, ulažu dosta, dovode trenere i skaute iz Italije. Mislim da sa ovom grupom igračica – mladih, potentnih i iskusnih – imamo šansu da iz ta dva duela napravimo pozitivan skor što bi, vjerujem, bilo dovoljno za plasman”, kazao je Krunić.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo održaće se od 21. avgusta do 10. septembra ove godine.

Crna Gora je domaćin u jednoj od dvije faze, igraće tri od šest mečeva u Pljevljima.

Australijanac potpisao za Partizan

Igalo ponovo bolje od Adrie