Žugić, Jovanović, Bogavac, Vučeljić predvode mladu reprezentaciju na Eurobasketu

Foto: KSCG

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Dušan Dubljević odabrao je 12 igrača koji će braniti boje Crne Gore na Evropskom prvenstvu A divizije u Podgorici, od 16. do 24. jula.

Na šampionatu Evrope A divizije, gdje je prvi cilj opstanak u ovom rangu takmičenja, igraće Fedor Žugić, Andrija Grbović, Zoran Vučeljić, Filip Anđušić, Ilija Varajić, Luka Bogavac, Danilo Ivanović, Marko Kljajević, Nikola Rakočević, Đorđije Jovanović, Lazar Radetić i Janko Bulajić.

Pored selektora Dubljevića, u stručnom štabu su pomoćni treneri Žarko Dragićević i Rade Petrić, kondicioni trener Vladimir Lakčević, fizioterapeut Petar Stojović, te tim menadžer Borko Brković.

Crna Gora će na EP u Podgorici igrati u grupi D sa selekcijama Njemačke, Turske i Poljske, koja je prvi rival, u subotu u “Bemax areni” od 21 sat.

Na šampionatu nastupa još 12 selekcija, a sve, bez obzira na rezultate, prolaze u osminu finala. Crna Gora će u osmini finala igrati sa nekim od timova iz grupe C, u kojoj su Litvanija, Češka, Ukrajina i Španija.

Pobjednici osmine finala idu u četvrtfinale, a poraženi razigravaju za plasman od 9. do 16. mjesta.

Monako produžio ugovor sa Obradovićem

Zvanično: Holand u Zvezdi (VIDEO)