Globarević: Da stvaramo igračice i budemo ozbiljan faktor u borbi za titulu

Foto: FK Budućnost

Ženska sekcija FK Budućnost Podgorica je formirana, projektom će rukovoditi trener Duško Globarević, a klub će u sezoni koja dolazi imati dvije uzrasne kategorije – seniorski i kadetski sastav.

Nakon godinu dana pauze i reorganizacije nije bilo lako ponovo krenuti iz početka, ali entuzijazam, velika volja za radom i žrtvovanje za budućnost ženskog crnogorski fudbal su urodili plodom.

„Uspjeli smo da organizujemo seniorsku ekipu, imaćemo i kadetkinje, a jasno je da ćemo u svakom trenutku biti posvećeni mladim i talentovanim igračicama. Prozivku ćemo obaviti za dva dana, dok ćemo sa treninzima krenuti 25. jula“, rekao je Globarević, koji je okupio sličnu ekipu koja je u sezoni 2020/21. zamalo uzela titulu neprikosnovenoj Breznici…

„Dosta igračica je otišlo u inostranstvo, dok su mlađe ostale u drugim crnogorskim klubovima. Međutim, gro ekipe iz te sezone smo vratili, naravno biće i dopunska selekcija, a iskreno mislim da će Budućnost ponovo da bude na zavidnom nivou. Ime kluba nas obavezuje da ambicije budu najveće, od toga nećemo odustati, ali vidjećemo kako će se sve odvijati“.

Budućnost će, kao i ranije, misliti na budućnost crnogorskog fudbala…

„Sve naše igračice su bile reprezentativke, a takav je plan i za iduću sezonu – da ih afirmišemo za budućnost Budućnosti i crnogorskog fudbala. Pored seniorki, prijavili smo i kadetkinje koje će biti godinu mlađe u odnosu na svoju generaciju i mislim da je to pravi put“, rekao je Globarević.

Reprezentativni fudbal je procvjetao u Crnoj Gori, ali klupska scena je daleko od idealne – Breznica je ubjedljivi šampion već sedam godina, a samo joj se naša Budućnost uspjela približiti u pomenutoj sezoni.

„Tada nam je titula izmakla za jedan gol, ali važnije od svega je što je liga bila kvalitetnija i zanimljivija. Vjerujem da ćemo je zanimljivijom učiniti i naredne sezone. Kod nas još postoje predrasude što se tiče ženskog fudbala, ali u posljednje vrijeme stvari se mijenjaju. Fudbal jeste za djevojčice, svuda u svijetu su u ekspanziji ti projekti, a sada će i naša liga brojati više klubova nego prethodne sezone, što je dobro za ženski fudbal u našoj zemlji“, jasan je Globarević.

Bivši kapiten Panatinaikosa pojačao Partizan

Dabanović na centru u Helsinkiju