Gojković objavio spisak za F8 Svjetske lige

Foto: Anna Feher

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak od 15 igrača za Super finale Svjetske lige u Strazburu koje će se odigrati od 22. do 27. jula.

Na Gojkovićevom spisku su devetorica vaterpolista koji su igrali na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. U sastavu “ajkula” je ponovo Vladan Spaić, koji je propustio SP u Budimpešti, a tu je ponovo i Stefan Vidović. Na spisku nema Miroslava Perkovića.

Na spisku su: Lazar Andrić, Marko Mršić, Vasilije Radović, Kanstantsin Averka, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Jovan Vujović, Vladan Spaić, Dušan, Matković, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Luka Murišić i Martin Gardašević.

“Ajkule” su sinoć u prijateljskom meču na Škveru savladale Njemačku 8:3.

“Protiv Njemačke je bila dobra utakmica, agresivna sa obje strane. Pokušali smo da probamo da nađemo takmičarsku formu pred mečeve u Svjetskoj ligi. Opet je napad dosta tanak bio, pogotovo u prve dvije četvrtine, veliki broj propuštenih prilika iz dobrih pozicija. Ali, energija je bila kakva treba da bude. Vidjećemo kako će izgledati u Strazburu. Svi su bili u sistemu. Igrači znaju šta treba da rade. Za njih će to biti jedno iskustvo, a za one koji su lošije odigrali Svjetsko prvenstvo prilika da budu bolji. Nadam se samo da ćemo izbjeći povrede”, rekao je Gojković.

Crna Gora će u Strazburu u prvom meču 22. jula (18) igrati sa Srbijom, narednog dana (14) protivnik je Australija, dok je rival u posljednjem kolu grupe A selekcija Španije – 24. jula od 18 sati. U grupi B su Francuska, SAD, Italija i Kanada.

Četvrtfinalni mečevi na programu su 25. jula.

Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su još pomoćni trener Miloš Šćepanović, doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Ivan Borović, psiholog Nikola Mijušković i video analiza Vasko Vučković.

Đorđije Pavićević na čelu Predsjedništva ABA lige

Hrvatski reprezentativac pojačao SC Derbi