Kapiten ostaje u Budućnosti: Šehović produžio ugovor

Foto: KK Budućnost Voli

Suad Šehović i naredne sezone će predvoditi crnogorskog šampiona – 35-godišnji Bjelopoljac produžio je ugovor sa klubom iz Njegoševog parka.

Šehović je potpisao ugovor na godinu dana.

Naredna sezona je i 10. jubilarna za Šehovića u dresu Budućnosti. U Podgoricu je stigao 2013. godine iz Himika, a prije toga je igrao za Bosnu, Olimpiju i Budivljenik. Osvojio je sedam titula u crnogorskoj ligi, devet trofeja u Kupu, kao i ABA ligu 2018. godine.

Šehović naredne sezone ima priliku da postane košarkaš sa najviše ubačenih trojki u ABA ligi. Nedostaje mu još devet preciznih šuteva kako bi na prvom mjestu prestigao Sinišu Štembergera (403).

Šehović se nalazi na 6. mjestu po broju uhvaćenih lopti i po broju utakmica, dok je na 12. mjestu po broju ubačenih poena u istoriji ABA lige.

U Evrokupu je odigrao 101 meč.

Šehović je prethodne sezone u AdmiralBet ABA ligi prosječno bilježio 2,9 poena i 1,9 skokova.

U Budućnost su ovog ljeta stigli trener Vladimir Jovanović te igrači – Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Fil But, Tre Bel-Hejns i Aleksa Ilić.

Saradnju su produžili Petar Popović i Marko Jagodić-Kuridža, dok ugovore od prethodne sezone imaju Igor Drobnjak i Edin Atić.

Dejan Boljević u Petrovcu

Marko Đurović predsjednik FK Lovćen