Pioniri PVK Budućnost osvojili Kup Crne Gore

Foto: Glavni grad

Proteklog  vikenda na gradskim bazenima Sportskog centra “Morača” održan je Vaterpolo  kup Crne Gore za mlađe kategorije – generacije 2009, a učestvovalo je šest ekipa i to: VPK “Primorac”, PVK “Budvanska rivijera”, PVK “Jadran”, VPK “Aqvatik verde”, VA “Cataro” i domaćin turnira PVK “Budućnost” iz Podgorice.

Nakon trodnevnih mečeva, Kup su osvojili igrači  PVK Budućnost Podgorica.

Podgoričke ajkule  predvođene trenerom Aleksandrom Aleksićem i pomoćnim trenerom Sretenom Latkovićem igrale su u sljedećem  sastavu: Vraneš Strahinja, Stamatović Sava, Živković Andrej, Vraneš Stefan, Aleksić Andrij, Drašković Jovan, Brnović Pavle, Savović Danilo, Ljiljanić Vuk, Milić Miloš, Novaković Luka, Vukmirović Damjan, Milanović Jakša, Boljević Marjan, Šćepanović Nikša i Mirović Vasilije.

PVK Budućnost Podgorica, u ovoj takmičarskoj godini osvojio je državno prvenstvo Crne Gore, drugu poziciju na državnom prvenstvu generacije 2008, Međunarodni turnir Cedevita i Kup Crne Gore. 

Ponosni smo na dosadašnje rezultate, koji su izvanredni, imajući u vidu da je klub osnovan 2018.godine i da Podgorica nema tradiciju kada je ovaj sport u pitanju.

Nakon unapređenja infrastrukture, za relativno kratko vrijeme naši mladi vaterpolisti i plivači su pokazali da našu Budućnost, čeka svijetla budućnost i u ovom sportu.

Sutjeska na Farskim Ostrvima, Savović: Idemo da probamo da obezbijedimo prolaz

“Ajkule” bolje od Australije, sa Srbijom za peto mjesto