Milović: Cilj opstanak u A diviziji

Foto: KSCG

Juniorska košarkaška selekcija je na Evropskom prvenstvu u turskom Izmiru, od danas do 7. avgusta.

Rivali izabranika Vasa Milovića u grupi D su Litvanija (prvi rival, danas od 17.15 sati), Hrvatska i Italija, a cilj je jasan…

“Očekivanja ostaju ista kao i pred početak priprema, a to je opstanak u A diviziji. Siguran sam da će momci dati sve od sebe da to i ostvarimo. Analizirali smo protivničke ekipe, njihove sastave i samu igru. Litvanija je sigurno najveći favorit u ovoj grupi, fizički su dominantni i biće teško adaptirati se na to. Hrvati su talentovani i takođe fizički konkurentni, a Italijani su u pripremnom turniru u Grčkoj pokazali koliko su zapravo opasni, kako u spoljnoj tako i unutrašnjoj liniji”, rekao je selektor Vaso Milović.

Boje Crne Gore braniće Amar Ličina, Petar Minić, Milorad Brajović, Amar Hot, Boško Janković, Nikola Ratknić, Krsto Dubljević, Petar Radonjić, Filip Bošković, Igor Joković, Nikola Glendža i Aleksa Lekić.

Po završetku grupne faze sve selekcije će se plasirati u osminu finala. Grupa Crne Gore u osmini finala ukršta se sa grupom C, u kojoj su Srbija, Češka, Grčka i Slovenija.


Raspored grupe D

Subota
Litvanija – Crna Gora (17.15)
Hrvatska – Italija (19.30)

Nedjelja
Italija – Litvanija (15.00)
Crna Gora – Hrvatska (17.15)

Ponedjeljak
Italija – Crna Gora (12.45)
Litvanija – Hrvatska (15.00)

Dragojević pred start sezone: Ambicije Budućnosti se znaju, želimo da otvorimo prvenstvo trijumfom

Crnogorski napadač napustio Lači