Prvi čovjek Mornara i ABA lige: U planu je povratak Pulena, Budućnost je htjela Jeremića, šansa za učešće u FIBA kupu postoji…

Foto: Mornar/Media Pro

Prvi čovjek KK Mornar i ABA lige Đorđije Pavićević potvrdio je da će pokušati da ubijedi Džejkoba Pulena da se vrati u Bar.

Pulen, jedan od najboljih šutera i napadača u istoriji ABA lige, igrao je u Mornaru od 2019. do 2021. godine, kada je prešao u Cedevita Olimpiju.

“U prvom planu je povratak Pulena. Ukoliko to završimo, mislim da bi Pulen i Mihailović bili prave vođe ove ekipe u ABA ligi i da bi mladi igrači uz njih dvojicu pružili 50-70 odsto više na parketu. Ako ne dođe do realizacije transfera sa Pulenom, gledaćemo da dovedemo nekog sličnog igrača”, kazao je Pavićević za Radio Bar.

Mornar je mijenjao mnogo ovog ljeta, ali neće i stil igre.

“Gajićemo košarku kao i do sada, koja, sa mladošću, može još ljepše da izgleda”, kazao je Pavićević.

Mornar su do danas pojačali Petar Vujačić, Marko Kovačević, Mbake Diong, Fets Rasel, Dalonte Braun, Antonio Vranković i Luka Ščuka. Marko Jeremić je nedavno napustio Mornar i potpisao za Cedevita Olimpiju…

“U prvi mah bila je zainteresovana Budućnost, jer Dragan Bokan i ja imamo džentlmenski dogovor da igrač koji ide iz naša dva kluba prvo ponudimo Budućnosti odnosno Mornaru. Nije došlo do transfera u Budućnost, ne znam zbog čega i Marko se obreo u Cedevita Olimpiji, bez ikakvog obeštećenja, jer on je to i zaslužio”, rekao je Pavićević.

Mornar će naredne sezone imati ekipu i u crnogorskoj ligi. Barani su željeli da igraju i u evropskim takmičenjima, ali…

“Napravljen je previd u kancelariji našeg kluba, mogu samo sebi da skačem u stomak, nikome drugome, a i kancelarija KSCG bila je nemarna. Poslije 15-ak dana proslijeđen je dopis iz FIBA i to na mejl koji se rijetko otvara, pa je došlo do cajtnota za prijavu za kvalifikacije za Ligu šampiona. Poslali smo dopis i zakasnili, a FIBA radi po propisima. Što je najgore, zakasnili smo sa prijavom i za Fibin kup. Te stvari ozbiljnom klubu ne smiju da se dešavaju. Ali, dobili smo tvrdo obećanje da smo prvi na listi čekanja da uskočimo u Fibin kup, koji prije početka uvijek otkaže neka ekipa, obično ona koja ne prođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa odustane i od FIBA kupa”, rekao je Pavićević za Radio Bar.

Mornar će pripreme početi 20. avgusta.

Savović: Ne razmišljam o procjenama ljudi koji sjede u kafani i analiziraju

Juniori ubjedljivo poraženi od Litvanije