Košarkaši na turniru u Ljubljani: Slovenija i Holandija rivali “crvenih”

Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore putuje u Sloveniju, gdje će učestvovati na kontrolnom turniru u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo krajem avgusta, protiv Bosne i Hercegovine i Litvanije, te Eurobasket, koji počinje 1. septembra.

Prvi rival je domaćin (subota od 20 i 15), aktuelni šampion Evrope i prvi favorit za titulu, a drugi Holandija.

“Iza nas je sedam dana priprema u Baru. Akcenat je bio na trčanju i fizičkoj pripremi i planirano smo odradili. Prilično rano dolazi ovaj turnir, ali kako smo kasno dobili informaciju da ćemo igrati Eurobasket nije bilo previše izbora u odabiru prijateljskih utakmica, tako da smo prihvatili turnir sa Slovenijom i Holandijom. Fale nam jako bitna četiri igrača, ali ćemo iskoristiti momenat da odigramo dva meča protiv kvalitetnih rivala. Zavisi dosta i od toga u kakvim će oni sastavima biti, ali iskoristićemo šansu da napredujemo u igri, da vidimo greške i dobre stvari. Ovo su kontrolne utakmice bez nekog rezultatskog takmičenja”, rekao je selektor Boško Radović.

Pred put u Sloveniju pojavio se problem, koji može da ima posljedice kada bude najvažnije – Marko Todorović ima jaku upalu sinusa, pod antibioticima je i terapijom.

“Kad se vratimo iz Slovenije vidjećemo kakva je situacija i u razgovoru sa njim odlučiti kako dalje. Ostali momci su zdravi. Čekamo Dubljevića, Simonovića, Ivanovića i Perija koji će nam se priključiti po povratku iz Slovenije”, rekao je Radović.

Zoran Nikolić ističe da u pripremama za naredne izazove postoji dobra podloga.

“Dobra je stvar što smo u junu i julu imali utakmice, tako da smo već dosta dobro pripremljeni. Polako se uvodimo u fizičku formu, nismo još svi na maksimumu, ali narednih dana i kroz ove utakmice sigurno da ćemo biti blizu”, kaže Nikolić.

Dueli sa Slovenijom i Holandijom su dobri testovi…

“Biće dobro za nas da odigramo ta dva meča. Slovenija vjerovatno neće biti u punom sastavu. Dobro je što su utakmice ovako rano, da vidimo gdje smo trenutno i da odradimo dobru provjeru za nastavak priprema”.

Atmosfera je, kaže, fantastična…

“Kao i uvijek. Volimo da se okupimo, imamo uvijek dobar ambijent u ekipi, svi se dugo poznajemo i kroz reprezentaciju i kroz klupske karijere. Uvijek je je lijepo okupiti se, raditi i družiti se”, zaključio je Nikolić.

U sastavu nacionalnog tima za turnir u Sloveniji su Džona Radebau, Nemanja Radović, Aleksa Ilić, Vladimir Mihailović, Zoran Nikolić, Vasilije Baćović, Filip Anđušić, Radosav Spasojević, Petar Popović, Nikola Pavlićević, Igor Drobnjak i Dino Radončić.

Crnogorski reprezentativac ostaje u Turskoj

Novi poraz juniora: Slijedi borba za 13. mjesto