Radović i Bakić izborili nastup na Svjetskom prvenstvu

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Crnogorski paraolimpijci Filip Radović i Luka Bakić izborili su direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u para stonom tenisu, koje će od 6. do 12. novembra biti odigrano u španskoj Granadi, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Radović je na kraju kvalifikacionog ciklusa, koji je zaključen 31. jula, nastup obezbijedio kao najbolji junior svijeta (igrači do 23 godine) i trenutno treći na seniorskoj rang listi.

Bakić je plasman na svoje prvo Svjetsko prvenstvo zaslužio kao trenutno peti igrač na listi Svjetske para stoni tenis federacije.

U Granadi će, u kategoriji S10, nastupiti ukupno 15 igrača i to pet najbolje rangiranih sa pet kontinenata, najbolji stonoteniser do 23 godine, sedam najboljih sa svjetske liste i dva igrača koji će dobiti specijalnu pozivnicu.

To će biti drugi nastup Radovića na prvenstvu svijeta, nakon što je 2018. u Celju zaustavljen na korak o medalje, u četvrtfinalu.

Osvajao je medalje na prvenstvima Evrope – bronzane u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrnu u švedskom Helsingborgu 2019. godine.

Nosilac je jedine paraolimpijske medalje za Crnu Goru, bronzane iz Tokija 2021. godine.

Bakić će debitovati na Svjetskom prvenstvu.

Osvajač je ekipne bronzane medalje sa prvenstva Evrope iz Helsingborga 2019. godine, koju je osvojio u timu sa Filipom Radovićem i Dejanom Bašanovićem.

Pavlićević produžio ugovor sa SC Derbijem

Crnogorski reprezentativac ostaje u Turskoj