Dragić: Hoću medalju na Eurobasketu

Foto: Fiba.basketball

Slovenija će za 20-tak dana braniti zlato na Eurobasketu, osvojeno prije pet godina u Istanbulu 2017. godine.

I ovaj put će Slovence će predvoditi NBA asovi – Luka Dončić i Goran Dragić, koji je nedavno saopštio da će igrati na kontinentalnoj smotri.

“Bilo je lijepo igrati u Ljubljani i u Stokholmu, posle toga sam razgovarao sa momcima koji su imali veliku želju da se vratim. Bio sam i emotivan jer su me nekako napali iz zasjede jer me je čekao medicinski zahvat i potpisivanje ugovora sa Čikagom. Zbog toga sam tako dugo i čekao. Mnogo ljudi me je ubijedilo da se vratim, Rašo Nesterović, Edo Murić… Ipak, najuticajniji je bio moj brat Zoran. Svakog dana me je ubjeđivao” rekao je Goran Dragić.

Slovenija će igrati u grupi B u Kelnu zajedno sa Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Njemačkom i Mađarskom.

“Ja neću igrati 36 minuta po utakmici sigurno, a navikao sam da budem Betmen, a ne Robin. Bitno je da imamo timsku hemiju, da sve funkcioniše, a ja ću biti lider na terenu i van terena. Ovo će biti jedno od najjačih prvenstava. Naša grupa je baš teška, ali Slovenci imaju previše euforije. Ne smijemo da ispustimo loptu, već idemo prvo na prijateljske mečeve da se spremimo, pa tek onda u grupnu fazu. Tek tamo ćemo znati koliko smo zapravo dobri. Imamo energiju koja nam daje mogućnost da prevaziđemo svaku prepreku, ali mi još nismo došli tamo gdje treba da budemo. Budmo realni, nisam došao da igram za peto mjesto, hoću medalju”, rekao je Dragić.

Banjaja najbrži u Silverstonu

Dragan Bjeletić u Rumuniji