Varajić: Od početka smo vjerovali u medalju, bili smo jedna velika porodica

Ilija Varajić, Foto: fiba.basketball

Mlada košarkaška reprezentacija napravila je fantastičan rezultat na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Crna Gora je uzela bronzano odličje, prvu medalju u tom uzrastu od državnog osamostaljenja, a malo je nedostajalo i da se bori za zlato.

Ilija Varajić, košarkaš Sutjeske i član sjajnog tima, od juče dio i A selekcije za Finveo se osvrnuo na nedavno završeni Eurobasket.

Kakvi su utisci nakon svega što ste uradili na EP u Podgorici?

„Rekao bih da smo tek sada nekako svjesni uspjeha koji smo napravili, ali ostaje žal što smo nekako mogli više. Ovo je veliki uspjeh i mislim da to niko nije očekivao od nas, ali smo od početka vjerovali da možemo da uzmemo medalju“.

Šta je bilo ključno za osvajanje medalje?

„Mislim da je u svemu najvažnije da smo pokazali veliku želju i zajedništvo koje nas je na neki način odvojilo od ostalih timova. Zaista smo bili jedna velika porodica“.

Kakav je osjećaj igrati pred punom salom?

„Bila je čast igrati pred punim tribinama i pred našim navijačima koji su u velikoj mjeri doprinijeli ovom uspjehu. Mislim da je to što smo igrali kod kuće bio veliki pritisak, ali kada smo upisali prvu pobjedu sve je bilo mnogo lakše i bila je to prednost za nas“.

Sljedeći korak za vas je A tim.

„Igranje za A tim je san svakog mladog igrača, nekoliko momaka iz mlade reprezentacije je dobilo priliku da bude sa timom i nadam se da ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način“.

Zvanično: Milija Savović više nije trener Sutjeske

SC Derbi sa sedam igrača počeo pripreme