Mladi vaterpolisti od sjutra na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, Lompar: Možemo da pariramo svim ekipama

Foto: wpolo.me

U18 vaterpolo reprezentacija Crne Gore od 11. do 19. avgusta učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. 

Trener Vido Lompar objavio je spisak od 13 igrača za to takmičenje: Andrija Bjelica, Balša Vučković, Danilo Dragović, Danilo Stupar, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Vladan Vukićević, Mlađan Janović, Lazar Vukićević, Neđo Baštrica, Milan Nikaljević, Meldin Hadžić i Dušan Vuković.

Pored Lompara, u stručnom štabu su i pomoćni treneri Nikola Mijanović i Petar Radanović, fizioterapeut Dušan Kečina i video analiza Vasko Vučković. 

“Imali smo nekoliko dobrih provjera tokom ljeta. Počev od Mediteranskih igara gdje smo uspjeli da osvojimo srebrnu medalju. Nekoliko dana priprema u Srbiji, a onda i sparing mečevi sa Holandijom i Srbijom u Podgorici. Radili smo naporno, momci su bili na nivou, i sada kreće ono glavno. Siguran sam da će svaki igrač dati maksimum i na pravi način predstaviti državu. Možemo da pariramo svim ekipama, ali idemo meč po meč. Najvažnije je da momci daju sve od sebe, pa ćemo vidjeti za koji rezultat je to dovoljno”, poručio je pred polazak Lompar. 

Na startu takmičenjaigraćemo sjutra sa Južnom Afrikom od 17 sati, dva dana kasnije rival je Kanada od 10:30h, dok ćemo u trećem kolu 15. avgusta igrati sa igrati sa Španijom od 10:30h. 

Pobjednici grupa plasiraće s eu četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati osminu finala.

Pogledajte Teov oproštaj od reprezentacije (VIDEO)

Dabanović sudi u Českoj