Polemike oko dresa Srbije: Liči na Poljski, Sjeverne Makedonije…

Foto: Twitter

Dres fudbalske reprezentacije Srbije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine pojavio se u prodaji na američkom trižištu. 

FIFA je to iskoristila kao privremeno riješenje, a to je zabrinulo javnost koja je pomislila da će Srbija da u tim dresovima nastupa na Mundijalu.

Dresovi su brzo postali predmet brojnih komenatara po društvenim mrežama. Navijači u šali navode da se umjesto Srbije na prvenstvo plasirala Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska…

Ipak, iz FSS je stiglo uvjeravanje da će novi dresovi biti neuporedivo ljepši od prvobitne replike, prenose mediji. 

“Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola”, rekli su ranije iz FSS.

Kadeti nadigrali Hrvatsku za opstanak u A diviziji

Sjajan uspjeh djevojčice iz Mostara: Lana Pudar šampionka Evrope