U čast legende: Lejkersi povlače dres sa brojem 16

Los Angeles Lakers/twitter

Los Anđeles Lejkersi odlučili su da povuku dres sa brojem 16 koji je na svojim leđima tokom šestogodišnjeg igranja za njih nosio Španac Pau Gasol.

Svečanost će biti održana 7. marta 2023, kad će Lejkersi ugostiti Memfis, još jednu ekipu za koju je proslavljeni španski centar igrao.

“Šampion, legenda i zauvijek član naše porodice. Sedmog marta 2023. ćemo pod krov podići dres Paua Gasola”, objavila je kalifornijska ekipa na Tviteru, a prenijela HINA.

Gasol je Lejkersima pomogao da osvoje dva prstena (2009. i 2010), kad je bio druga velika zvijezda ekipe uz pokojnu legendu Kobija Brajanta. Za vrijeme igranja u dresu Lejkersa Gasol je tri godine zaredom (2009. – 2011) biran u All-Star ekipu.

Gasol će biti 11. igrač u istoriji Lejkersa, čiji će dres završiti pod svodom dvorane.

Prije Gasola, čast da im neki NBA klub povuče dres koji su nosili, imala su šestorica igrača iz Evrope, a to su: Dražen Petrović (broj 3 u Bruklinu, posthumno), Peđa Stojaković i Vlade Divac (brojevi 16 i 21 u Sakramentu), Židrunas Ilgauskas (broj 11 u Klivlendu), Toni Parker (broj 9 u San Antoniju) i Dirk Novicki (broj 41 u Dalasu).

Joksimović: Vjerujem da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo

Drašković pozvao 18 igrača za mečeve sa Luksemburgom