Joksimović nakon plasmana na Evropsko prvenstvo: Moramo da budemo ponosni

Joksimović, Foto: odbojka.me

Odbojkaši Crne Gore u Luksemburgu slavili 3:1 i kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz sedam grupa izborili treće uzastopno učešće na evropskim prvenstvima.

„Velika i teška pobjeda, ali i zaslužena, koja nas je odvela na Evropsko prvenstvo. Predvidjeli smo da neće biti lako, jer je ekipa Luksemburga dugo zajedno, ali smo bili spremni na apsolutno sve zahtjeve i upisali jako bitnu pobjedu”, naglasio je Joksimović.

Selektor nije mogao da računa na kapitena Vojina Ćaćića, kao i Marka Vukašinovića i Ivana Ječmenicu, dok se dugogodišnji prvi korektor Miloš Ćulafić oprostio od reprezentacije.

„Moramo da budemo ponosni na rezultat, pogotovo ako imamo na umu u kakvom smo ambijentu sve počeli. Veliku zahvalnost i respekt bih udijelio starijim igračima, koji su imali strpljenja i dali smjernice mlađima kako da rade, a oni su to slijedili na pravi način i pretvorili smo se u homogenu grupu, koja je znala svoj cilj”.

Joksimović se zahvalio igračima, saradnicima u stručnom štabu, Savezu.

„Savez nam je od prvog dana davao nesebičnu podršku, imali smo uslove kao najbolje reprezentacije u Evropi. Svi bi trebalo da budemo ponosni na ovo što smo uradili, ovo je zajednički rezultat”, poručio je Joksimović.

Odbojkaši Crne Gore po treći put na Evropskom prvenstvu

Mlade košarkašice ubjedljive protiv Norveške, dobile treću četvrtinu 17:0