Boško Radović: Igrali smo 20 minuta, u 3. četvrtini smo nestali sa terena

Foto: FIBA basketball

Crna Gora je izgubila na Baltiku od Litvanije (90:73) prekinula dobar rezultatski niz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Presudila je 3. četvrtina, koju je domaći tim dobio 17 razlike 32:15…

„Čestitke Litvaniji, bila je bolji tim večeras. Igrali smo samo 20 minuta, u 3. četvrtini smo nestali sa terena. Primili smo 32 poena, to je bio ključ utakmice. Litvanci su igrali bez greške tu dionicu, nismo mogli da zaustavimo njihove kontre”, rekao je selektor Boško Radović na pres konferenciji.

Nakon minusa, “crveni” su dva puta prilazili na minus 10, ali je to bilo sve od našeg tima.

„Nekako smo se vratili u posljednjoj četvrtini, ali statistika pokazuje sve – 45 skokova naspram 29 naših itd. Odigrali smo veoma tešku utakmicu prije nekoliko dana kod kuće, onda imali dug put dovde. Dosta je stvari uticalo, ali čestitke Litvaniji na pobjedi”, naglasio je Radović.

Zamjerio je igračima što su prestali da se vraćaju u odbranu kada se utakmica lomila.

„Morali smo da trčimo, defanzivna tranzicija nam je bila užasna, kao i odbrana jedan na jedan. Te stvari moramo da radimo bolje, pogotovo protiv timova koji igraju slično kao Litvanija u našoj grupi na Eurobasketu, na primjer Španije. Moramo da trčimo, da zaustavimo kontre. Tri četvrtine smo bili blizu Litvaniji, ali je treća bila užasna, jer smo prestali da se vraćamo”.

Crnu Goru u četvrtak čeka prvi meč u grupi A Eurobasketa, jer će se u Tbilisiju sudariti sa Turskom.

Janković nakon poraza: Imali smo dosta prilika, ali bez sreće u završnici

“Ajkule” protiv Gruzije otvaraju šampionat Evrope