Mlađa omladinska selekcija poražena od Uzbekistana, Drašković: Pravili smo početničke greške kod sva tri gola

Foto: FSCG

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Uzbekistana rezultatom 3:1 u večeras odigranom meču na Trening kampu FSCG.

Sva četiri gola na utakmici postignuta su u prvom poluvremenu, a selekcija države iz Srednje Azije iskoristila prostor koji joj se ukazao. Pogoci gostiju veoma su ličili jedan na drugi. Svi glavom nakon centaršuteva iz igre. Dva puta je precizan bio Saidumar Saidnurualajev, dok je mrežu ,,sokola“ jednom pogodio Murad Komilov.

Strijelac za naš tim bio je Nenad Krivokapić, iz jedanaesterca u 33. minutu. Prethodne je u šesnaestercu gostiju oboren Balša Mrvaljević.

“Reprezentacija Uzbekistana pokazala je da je u ovom trenutku fizički i tehnički spremnija od nas. Bilo je i vidljivo da su oni u utakmicu ušli sa mnogo više želje i energije. Uz to, kod sva tri gola napravili početničke smo greške i sasvim je normalno da izgubimo u takvoj situaciji. U prvom poluvremenu smo pokušali da dovedemo meč u egal, ali nismo uspjeli. Nastavak je bio loš i oni su zasluženo pobijedili”, rekao je selektor Slobodan Drašković.

Revanš meč Crna Gora i Uzbekistan odigraće u četvrtak, sa početkom u 18 časova na Trening kampu FSCG.

CRNA GORA – UZBEKISTAN 1:3

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Luka Pejović (Crna Gora)

Strijelci
0:1 – Saidnurualajev 12′, 0:2 – Komilov 13′, 1:2 – Krivokapić (p) 33′, 1:3 – Saidnurualajev 41′

Crna Gora: Petar Bobičić, Aleksa Mugoša (od 46. Đorđe Ercegović), Matije Badnjar (od 46. Marko Vračar), Nikola Radusinović (od 68. Haris Duraković), Romario Camaj (od 46. Balša Radulović), Aleksa Vujović (od 46. Rajko Popović), Balša Mrvaljević (od 68. Edis Babačić), Matija Delić (od 55. Strahinja Tešović), Marko Jukić (od 36. Nikola Medojević), Nenad Krivokapić (od 46. Petar Barac), Luka Bubanja (od 55. Anes Seferović).
Selektor: Slobodan Drašković.

Uzbekistan: Umar Rustamov, Abdulah Omonalijev (od 86. Mejirbek Rajabalijev), Muhamadali Zohidov, Ravšan Hajrulajev, Abduazim Ortikov (od 46. Šahzod Imamov), Saidumar Saidnurualajev, Murad Komilov, Ruzimboj Fajzulajev (od 84. Abubakir Rejabojev), Abdugafur Hajdarov (od 60. Ališer Muminov), Narimonjon Ahmadonov, Nurlan Ibraimov.
Selektor: Rauf Inilejev.

EHF: Priznanje RSCG za organizaciju Evropskog prvenstva

“Sokolići” ubjedljivo poraženi od Rumunije, Kavaja: Ogromna razlika u kvalitetu