Pojačanje Budućnosti Alfa Kaba: Veoma sam uzbuđen, nadam se dobroj sezoni

Foto: KK Budućnost Voli

Alfa Kaba, pojačanje za Budućnost Volija dolazi dolazi ako MVP turskog šampionata a bio je 60. pik na draftu NBA 2017. godine.

Kaba je sa “plavima” potpisao ugovor na dvije godine, visok je 208 centimetara i reprezentativc je Gvineje, iako je rođen u francusko Blou. Kaba je 2017. godine u dresu Mege bio najboli skakač ABA lige

Dvije godine je proveo u Asvelu sa kojim je osvojio francuski Kup i prvenstvo. U Francuskoj je proveo i naredne dvije godine, braneći boje Bulzaka i Nantera. Prethodog ljeta je potpisao za turski Gacijantep koji je predvodio do četvrtog mjesta u regularnom dijelu šampionata zbog čega je nagrađen MVP nagradom.

Prosječno je prošle sezone u turskom klubu postizao 13,8 poena i bio je lider šampionata sa 10,4 skokova, 1,34 ukradene lopte i 1,56 blokada po utakmici.

Kaba je istakao da zna da Budućnost voli “čvrste” momke i da “plavi” imaju sjajnu podršku sa tribina.

“Poznajem ABA ligu, raznovrsna je sa svestranim igračima. Igrači igraju veoma pametno, lijepa je košarka, protok lopte, igraju tačno u postavci. Uživao sam u tom periodu i veoma se rado sjećam tih dana” kazao je26-godišnji Kaba.

On je naglasio da poznaje istoriju novog kluba.

“Navijači vole čvrste i energične igrače a u ovom dijelu svijeta znaju odlično košarku. Već mi pojedini navijači šalju poruke preko društvenih mreža i očekuju puno od svih nas jer prate svaku utakmicu. Veoma sam uzbuđen što sam ovdje, uzbuđen što ću imati navijače na mojoj strani ove sezone. Nadam se dobroj sezoni od strane svih nas, igrača, trenera, osoblja, navijača.., i nadam se da ćemo imati dobru sezonu svi zajedno”, kazao je za klupski sajt Kaba.

Boško Radović: Razočaran sam, ne zbog poraza, nego kako smo poraženi

Dubljević: Grdno je igrati košarku, a da posljednje lopte ne odlučuju igrači, već neko drugi