Povratak u tim Nikolete Perović, odbojkašice žele da iznenade Češku

Foto: Odbojkaški savez Crne Gore

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Pljevljima sa Češkom utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Češka je prvi međusobni duel u Taboru dobila 3:0 (25:14, 25:17 i 25:21).

Protivnik izabranica selektora Milorada Krunića je prvi favorit grupe, koji u prva tri kola nije izgubio ni set.

Slavio je 3:0 i protiv Islanda i Finske.

Crna Gora je izgubila i od Finske 3:1 (23:25, 25:12, 25:14 i 26:24), a savladala je Island 3:0 (25:7, 25:18 i 25:17).

Krunić je kazao da se nada da će crnogorska reprezentacija imati snage i energije i da će uz pomoć pljevaljske publike pokušati da iznenadi Češku.

“Svjesni smo šta bi nam svaki set, a ne bod značio u toj borbi za najbolje treće mjesto. Nadam se da nećemo ostati dužni ovome gradu, koji nas je toliko podržavao cijelo ljeto, koji je prve dvije utakmice protiv Islanda i Finske popunio dvoranu i stvarno nam bio jedna podrška”, rekao je Krunić.

On je naglasio da bi zbog navijača, djevojaka i stručnog štaba volio da se od Pljevalja oproste na rezultatski dobar način.

“Da svi budemo srećni poslije te utakmice”, kazao je selektor.

Konačno će naša reprezentacija zaigrati u najjačem sastavu, jer selektor Krunić može da računa na korektorku Nikoletu Perović, čiji je izostanak zbog povrede predstavljao nemjerljiv gubitak u prva tri kola kvalifikacija.

“Nakon duže vremena konačno smo u punom sastavu, nadam se da ćemo tako i ostati. Očekuje nas utakmica protiv Češke, dobro treniramo i mislim da smo spremne. Nadam se da ćemo ih iznenaditi, iako su one favoritkinje, to ne znači da ne možemo kući, uz našu divnu publiku, da ih pobijedimo ili bar uzmemo bod. Pozivam navijače da u što većem broju dođu i da nas podrže. Ovo nam je posljednja utakmica kući, svaki njihov aplauz, svaka njihova podrška nam je jako, jako bitna”, istakla je Nikoleta Perović.

Duel u Pljevljima počeće u 17 sati i 30 minuta.

Rastali se Berane i Jevrić

Basket reprezentacija Crne Gore sprema se za Evropsko prvenstvo