Volcano TEQ u Ulcinju – top 3 ekipe svijeta na tekbol turniru u Crnoj Gori

Foto: TSCG

U završnici ,,Teqball Montenegro 2022” ljetnje turneje čeka nas najveći tekbol turnir u sezoni. Ulcinjska plaža „Dolcinium“, u subotu, 10. septembra, biće domaćin spektakla Volcano TEQ, na kom će se nadmetati 12 vrhunskih ekipa. Osim devet najkvalitetnijih timova iz Crne Gore vještinu i majstorstvo demonstriraće tri najbolje dubl ekipe svijeta po FITEQ rang listi – reprezentacije Srbije, Mađarske i Francuske.

„U subotu nas čeka prvi internacionalni turnir u tekbolu u Crnoj Gori. To je pravi način da se najavi kraj ljetnje tekbol sezone, koji će biti u Podgorici, 18. septembra. S ponosom možemo da najavimo da će Ulcinj, Crna Gora i Tekbol savez Crne Gore biti domaćini najboljim ekipama svijeta u dubl konkurenciji u ovom urbanom sportu. Na pijesak Velike plaže stižu reprezentacije Srbije, Mađarske i Francuske, koje su u top 3 po rang listi Svjetske tekbol federacije. Najbolji crnogorski tekbol igrači tako će imati priliku da odmjere snagu sa tekbol elitom i nastave borbu za mjesto u reprezentaciji Crne Gore, koju ove jeseni očekuju izazovi u kvalifikacijama za Evropske igre i na Svjetskom prvenstvu. Uz to, nagradni fond je više nego primamljiv – najbolje plasirane ekipe će podijeliti 2.500 eura“ – najavio je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Podršku u organizaciji trećeg, ali i najkvalitetnijeg turnira u sezoni, Tekbol savezu Crne Gore pružila je kompanija „Vezuv – Volcano“.

,,Kompanija „Vezuv-Volcano“ posebnu pažnju posvećuje društveno odgovornim projektima iz raznih sfera, a posebno smo prepoznati kao društveno odgovorna kompanija koja u kontinuitetu ulaže u sport, najvećim dijelom kroz sponzorstva , ali i kroz naš projekat Volcano Sport Support. Kroz ovaj projekat smo uspjeli u namjeri da se pod sloganom „SPORT JE UVIJEK POBJEDNIK – POBJEDNIČKI RASTIMO“ posvetimo mladima i njihovoj što većoj privrženosti sportu i zdravim stilovima života. Vodeći se time rado smo podržali razvoj tekbola u našoj zemlji. Kao pokrovitelji sportskih turnira i kulturnih događaja motivišemo sve kompanije da pruže podršku zdravim pričama. Kod nas se uvijek unaprijed zna ko je pobjednik, a to je SPORT.“ – kazala je direktorica marketinga kompanije Vezuv, Lena Bošković.

Cjelodnevni tekbol program na plaži „Dolcinium“ okupiće 12 timova, raspoređenih u četiri grupe. Četvrtfinalisti osvojiće po 50 eura, polufinalisti po 150 eura, drugoplasirani par 500 eura, a pobjedniku će pripasti glavna novčana nagrada u iznosu od 1.500 eura. Osim takmičarskog dijela biće organizovan i revijalni dio gdje će svi posjetioci imati priliku da se oprobaju u tekbolu.

Jedinstveni ambijent ulcinjske Velike plaže i vrhunski tekbol dovoljan su razlog da u subotu dođete na „Dolcinium“ i uživate na internacionalnom turniru Volcano TEQ.

Budućnost u Tuzima počinje odbranu Kupa, Sutjeska domaćin Jezeru

Ništa od borbe za medalju: “Ajkule” poražene od Mađarske