Džudović: Nismo zadovoljni ni igrom ni rezultatom

Foto: FSCG

Budućnost je vezala šesti prvenstveni meč bez poraza, treći bez primljenog gola, odigrala utakmicu sa tri bonus igrača tokom svih 90 minuta na terenu, ali stručni štab na čelu sa trenerom Miodragom Džudovićem nije bio zadovoljan nakon utakmice.

„Plavi“ su u 8. kolu domaćeg šampionata remizirali sa Jezerom u Beranama (0:0) i nakon osam rundi imaju 14 bodova i dijele drugo mjesto upravo sa Plavljanima i Sutjeskom – lider je Dečić sa dva boda više.

„Generalno, nismo zadovoljni ni rezultatom, ni igrom. Željeli smo pobjedu, pokušavali da držimo kontrolu tokom cijele utakmice i iz te kontrole postignemo golove“, rekao je Džudović, koji se nadovezao…

„Posebno prvo poluvrijeme u fazi napada nismo odigrali dobro, dok smo u drugom dijelu dosta unaprijedili igru, imali neke šanse, ali ih nismo iskoristili. Nastavljamo dalje da radimo, da unapređujemo igru u napadu i realizaciju“.

Naš tim je prijetio defanzivno orjentisanom rivalu koji je uglavnom stajao iza lopte tokom cijelog meča – Đukanović je oprobao šut u 3. minutu nakon solo akcije, nakon Perišićevog centaršuta u 15. lopta je zamalo završila u golu Jezera od štoperske linije domaćeg tima, da bi Đukanović u 43. bio izblokiran iz izgledne situacije sa par metara poslije asistencije Lusera. Sa druge strane, Jezero je imalo dva udarca sa distance koje je lako zaustavio Dragojević.

Drugi dio je otvoren golom Đuričkovića glavom nakon prekida (sviran ofsajd), Đukanović je u 66. pokušao glavom, da bi naš tim najbolje dvije prilike imao u finišu – Đukanović je u 87. bio praktično u situaciji 1 na 1, ali mu je golman odbranio zicer, da bi zatim „skinuo“ i udarac Jankovića glavom pod prečku. Jezero je zaprijetio dva puta iz kornera, ali je lopta otišla pored stative.

„Pored realizacije, nedostajali su nam završni pas i napadanje dubine i prostora protivniku iza leđa“, dodao je 43-godišnji strateg „plavih“.

Remi je upisan, izvući će se pouke, a naredni rival je Mornar u subotu (17. septembar) u 19.00 sati pod Goricom. A „plave“ može da hrabri konstantno dobra igra u odbrani – naš tim je na posljednjih šest prvenstvenih utakmica (četiri pobjede, dva remija) primio jedan gol.

„Ako ne možeš da pobijediš – i kada ne izgubiš na neki način je dobro. Ekipa defanzivno igra odgovorno, svodimo protivnike na mali broj šansi, ali ima prostora da radom unaprijedimo i taj segment igre“, jasan je Džudović.

Vladan Adžić i Zoran Petrović zbog lakših povreda nisu bili u konkurenciji za Jezero, a iskusnog Adžića je na pravi način zamijenio talentovani 18-godišnji Damjan Dakić.

„Pokazao je zavidan kvalitet igre, dokazao da može da igra, da bude prvotimac… Predstoji mi da se još upoznam sa grupom fudbalera koja je manje igrala u prethodnom periodu. Međutim, što se tiče igre u odbrani, ona napreduje, naravno da ima prostora da se nadogradi, ali nam daje sigurnost što se tiče daljeg rada“, rekao je Miodrag Džudović.

Radulović objavio spisak za mečeve sa BiH i Finskom

Milenijum Kodio igra Balkansku ligu