Izazovan rival u Budvi: Crnogorski šampion protiv Austrijanaca

Foto: OK Budva

Odbojkaška sezona u Crnoj Gori počinje u utorak i to evropskom utakmicom.

U prvom kolu Lige šampiona, nekadašnjim kvalifikacijama za grupnu fazu, Budva od 18 časova dočekuje austrijsku ekipu Zadruga DOB iz Blajburga.

“Za nama je pet sedmica napornog rada. Nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ekipi su se priključili i crnogorski reprezentativci. Prošlogodišnji sastav je skoro nepromijenjen. Nova imena su Ante Giljanović, Belmin Begić, Adin Fazlić, kao i crnogorski reprezentativci Matija Ćinćur i Benjamin Hadžisalihović”, kaže trener Budve Miloš Marković, koji je takođe bio član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore.

Evropski dvoboj sa Austrijancima biće i vjerojatno najveći izazov za Budvane u sezoni. Biće to i odlična provjera mogućnosti Markovićevih izabranika, koji su prošle sezone eliminisani od zagrebačke Mladosti…

“Očekuje nas veoma teška i zahtjevna utakmica. Protivnik koji u svojim redovima ima više internacionalaca, redovan je učesnik MEVZA lige i jedan od glavnih konkurenata za osvajanje austrijskog prvenstva. Siguran sam da će publika u Budvi uživati u još jednoj dobroj odbojkaškoj predstavi i vjerujem da se uz dobar nastup i malo sportske sreće možemo nadati pozitivnom ishodu“, zaključuje Miloš Marković.

Mladi vaterpolisti nemoćni protiv Mađarske

Podgorica u uzbudljivom finišu iznenadila Mornar i ibroila finale