Fudbalski klub istupio iz Sportskog društva Partizan

Foto: Twitter/FK Partizan

Fudbalski klub Partizan je saopštio da “uslovno istupa” iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan, kao i da se neće prikloniti nezakonitim odlukama nelegitimne nove uprave JSD-a.

Nedavno je predsjednik JSD postao Ostoja Mijailović koji je naslijedio Milorada Vučelića.

“Skupština FK Partizan, kao najviši organ kluba, donijela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan. Ova odluka stupa na snagu preventivno i primjenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD Partizan, bez održavanja nove sjednice skupštine JSD Partizan i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD Partizan, bude donijeta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba Partizan kao člana JSD Partizan”, navodi se u saopštenju FK.

Izborna sjednica za predsjednika JSD Partizan održana je 12. septembra, a nakon nje pobjedu su proglasili dotadašnji predsjednik Milorad Vučelić i njegov protivkandidat Ostoja Mijailović, inače predsjednik KK.

Mijailović je nedugo zatim upisan kao zvanični zastupnik JSD-a u Agenciji za privredne registre (APR), nakon čega je rukovodstvo JSD-a na čelu sa Vučelićem podnijelo krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bivši reprezentativac Crne Gore u stručnom štabu Spartaka

Mornar izgubio od Borca u “Topolici”