Mediteran najbolji na turniru na Luštici

Foto: Beach Volleyball League

Ekipa Mediterana pobjednik je finalnog turnira BVB lige na Luštici.

Trio koji čine Vanja Matunović, Predrag Ćorluka i Peko Zec pobijedio je 2:0 (11:6, 11:7) sastav Nikšića u finalu posljednjeg, četvrtog turnira ljetnje sezone u odbojci na pijesku na Luštici i osvojio novčanu nagradu od 600 eura.

„Peko, naš junior iz „OK Mediteran“ je svojim asom završio finale. Što se tiče samog finalnog meča, iskreno da kažem, on je možda i najlakši bio. Ako krenemo od prvog meča, gdje je bilo 2:1, gdje smo se mučili, gdje smo bukvalno šetali po ivici ponora, tako da, moram da kažem malo neskromno, ovo finale je najlakše bilo. U prethodna dva meča moglo se lako desiti da izgubimo i da uopšte ne dođemo u samo finale“ istakao je kapiten Mediterana, Predrag Ćorluka, inače selektor pionirske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Mediteran je u četvrtfinalu bio bolji od ekipe ITD u tri seta (11:6, 10:11, 11:6), potom u polufinalu sa dva puta po 11:10 pobijedio sastav Turista, koju su predvodili bivši crnogorski reprezentativci Aleksandar Milivojević i Milan Marković kao i crnogorska juniorka Kristina Božović.

„Vrlo zanimljivo polufinale. Oba seta su završena 11:10, spektakularne dvije završnice. U prvom setu smo gubili 8:5 i 10:9, u drugom setu 10:7 i uspjeli da riješimo meč. Mogu da kažem slobodno da smo imali malo više sreće u tom momentu. Jednostavno, u ovom sistemu takmičenja u kom se igra do 11, mislim da dosta prostora imaju i ostale ekipe, koje nisu favoriti na papiru, pa je sve moguće, svako svakoga da dobije, što se i danas pokazalo“ zadovoljan je Ćorluka.

Na drugoj strani, Nikšić u sastavu: Irina Noseva, Aleksandar Bojić i Aleksandar Đurović bez mnogo problema stigao je do finala, pobijedivši oba meča u po dva seta – u četvrfinalu ekipu 199 11:4, 11:3 pa sastav Ribnice 11:7, 11:3.

„Impresije čitavog dana su zaista sjajne. Ovo je događaj koji je sigurno trebao odbojci na pijesku. Kada je riječ o ekipama koje su nastupale danas vidjelo se da su one sa razlogom na finalnom turniru. Toliko izjednačene odbojke, toliko neizvjesnih setova, dobrih mečeva. Mi nismo imali neka prevelika očekivanja, s obzirom na to da prethodnih mjesec dana nismo imali previše prilika da igramo. Što se tiče ekipe Mediterana, od koje smo izgubili u finalu potpuno zasluženo, odlično su igrali kroz čitav turnir i čitav dan. Ovog ljeta je na Luštici bilo fantastično i želio bih da ovi susreti postanu tradicionalni“ kazao je Aleksandar Đurović iz ekipe Nikšića.

Ovogodišnja liga na Luštici premašila je sva očekivanja, pogotovo nakon uvodne sezone koju je obilježio svega jedan turnir. Subotnje finale bio je četvrti turnir, nakon tri kvalifikaciona, nakon kojih je 12 najboljih ekipa igralo za top 8 u završnici. Od početka avgusta na pješčanom terenu na poluostrvi takmičilo se 30 ekipa i preko 100 takmičarki i takmičara.

„Odbojka na pijesku zasigurno postaje identitet Luštice Bay, pogotovo u segmentu sportskih aktivnosti u našem novom kvartu Centrale. Ja bih rekla da je sport način života na mjestu kojem se pripada, što je slogan naše destinacije. Odbojka na pijesku, možda jednog dana na samoj plaži, zasigurno je sjajna opcija i za naše internacionalne goste, kao i za mještane i profesionalne sportiste koje smo okupili tokom ova četiri sjajna vikenda koji su za nama“ izjavila je Kristina Škanata iz Luštice Bay.

„Ovog ljeta je bilo fenomelanlno. Počevši od drugog turnira, mog prvog na kojem sam bio. Iskreno i tada sam bio impresioniran ovim i mislim da Crnoj Gori, pogotovo primorju, treba što više ovakvih turnira. Vidjela se draž odbojke, publika je danas uživala u svim mečevima. Dobro je kada se i igrači koji su nekada bili aktivni odazovu pozivu i uljepšaju ovaj projekat. Sva četiri turnira su bila super i eto, zadatak za organizatora da to sljedeće godine bude još bolje. Ipak, kažem ovo je fenomelano, pogotovo što nemamo puno prilika da učestvujemo na sličnim turnirima“ zaključio je Predrag Ćorluka.

BVB liga, osim od Luštice Bay, imala je podršku i od Odbojkaškog saveza Crne Gore, čiji je predstavnik Nikola Kažić dobio zahvalnicu od Sonje Banićević iz Luštice Bay, uoči finalnog meča. Osim sjajne odbojke na pijesku publika je mogla da uživa u zabavnom programu koji je vodio Jovan Brajković, a koji je upotpunila plesna grupa Matrix iz Danilovgrada.

Projekat Beach Volleyball League raste iz godine u godinu, a novo ljeto biće nova prilika za odbojkaško druženje na pijesku Luštice Bay.

Košarkaši skočili za šest mjesta, 18. su na planeti

Preminuo bivši golman Partizana