Pazarcima trofej u Bijelom Polju, Jedinstvo pokazalo talenat

Foto: bijelopolje.co.me

Odbojkaši Novog Pazara osvojili su „Trofej Bijelog Polja“, pošto su u finalu savladali domaće Jedinstvo rezultatom 3:1 (16:25 20:25 26:24 8:25).

I pored poraza u finalu, mladi tim Jedinstva u čijem sastavu su bila tri kadeta, dva juniora i dva seniora, energijom i borbenošću pružio je jak otpor favorizovanom protivniku iz Novog Pazara i pobrao simpatije bjelopoljske publike.

Trener Jedinstva Darko Prebiračević je rekao da je ekipa Novog Pazara opravdala ulogu favorita, ali i da je uprkos porazu zadovoljan igrom svojih momaka.

“Kao što sam u i najavi rekao, Novi Pazar je favorit i tu ulogu je opravdao u finalu. Znatno starija i iskusnija ekipa Pazara je prvenstveno u elementu servisa bila bolja, što je znatno uprostilo našu igru. Bez obzira na sve, izuzetno sam zadovoljan prikazanom igrom, borbom i željom naših mladih momaka. Pokazali smo da imamo potencijal, kvalitet i da igramo modernu odbojku”, istakao je Prebiračević.

Strateg novopazaraca Rejhan Hočanin se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji.

„Čestitam mladoj ekipi Jedinstva na odličnoj igri koju je prikazala u finalu. Što se tiče moje ekipe još uvijek smo u fazi formiranja, treba nam još nekoliko igrača kako bismo se upustili u borbu za povratak u Superligu“, naveo je nakon finala Hočanin.

U utakmici za treće mjesto Budućnost je bila bolja od Partizana 3:1 (21:25 25:22 25:19 25:17).

Izvor: bijelopolje.co.me

Itana Grbić: Veliki je plus što ćemo utakmice grupne faze igrati kod kuće

Mlada reprezentacija slavila na Malti 6:0