Budućnost protiv Splita u “Morači” otvara sezonu

Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija u nedjelju od 19 sati počinju novu sezonu u ABA ligi.

U “Morači” gostuje eks Ju velikan Split.

“Poslije težeg perioda za pripreme, u kojima nismo dugo mogli da računamo na sve igrače, pa smo imali i neke povrede, sada smo u mirnijem ritmu, ali kratkom, tek sedam dana. Nadam se dobroj utakmici, iako činjenice nisu na našoj strani, i da ćemo svaki meč i svaki trening koristiti da podignemo nivo igre”, kazao je trener Vladimir Jovanović i dodao…

“I kada smo bili nekompletni i sada kada smo kompletni, momci su imali visoku radnu etiku. Nadam se da će kohezija između njih donijeti dobre rezultate, a da ćemo taj period koji nam nedostaje maksimalno skratiti”, istakao je Jovanović.

Biće potrebna i podrška navijača.

“Još nemamo standardne naše igre, potrebni su nam. Nadam se da ćemo i uz njihovu pomoć ubrzati proces kroz koji prolazimo, a da će oni biti sastavni dio naše priče”, kazao je Jovanović.

Edin Atić smatra d aje Budućnost spremna za početak sezone.

“Split će sigurno doći potpuno rasterećen, željni dokazivanja. Oni su malo izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu ali sa respektabilnim rosterom. U prvom kolu domaćeg prvenstva su slavili u derbiju sa Cibonom i pokazali određeni način na koji će igrati ove sezone, a Šorter i Mavra se nametnuli kao lideri. Svakako, mi želimo da počnemo sezonu na pravi način i upišemo pobjedu”, kazao je Atić.

Danka izgubila od sedme igračice svijeta

Počeo trenerski seminar u “Bemax areni”, predavači Mitrović, Pavićević, Trunić, Spahija i Bakić