Tivat domaćin spektakla u jedrenju

Foto: JK Delfin

 Tivat će od sjutra do nedjelje biti domaćin regate Evropa kupa za klasu ILCA, na kojoj je najavljeno učešće 85 takmičara iz 13 država Evrope i Bahreina, saopšteno je iz Jedriličarskog klub Delfin, organizatora manifestacije.

Navodi se da će se jedriličari nadmetati u tri kategorije – olimpijskoj ILCA 7, prelaznoj klasi za muškarce – ILCA 6 i ILCA 4 za djevojke.

Biće to treće veliko međunarodno takmičenje u organizaciji tivatskog kluba.

Učešće na takmičenju prijavili su jedriličari i jedriličarke iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, Kipra, Grčke, Češke, Portugala, Ukrajine, Njemačke, dalekog Bahreina i domaćina, Crne Gore.

Regata Evropa kupa jedriće se u akvatorijumu Tivatskog zaliva, sa operativnom obalom na Seljanovu, ispred prostorija JK Delfin.

Organizaciju događaja su, pored EurILCA, podržali Opština Tivat, Turistička oganizacija Tivat, lokalna javna preduzeća i kompanije.

Crnogorsko jedrenje, pored ILCA reprezentacije u sastavu Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, braniće još 14 takmičara iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova.

Svečana ceremonija otvaranja Evropa kupa zakazana je za sjutra u 18 sati u Jedriličarskom klubu Delfin.

Pobjeda SC Derbija na otvaranju sezone

Počela rukometna sezona: Budva i Lovćen upisali pobjede