Bar sljedeće godine domaćin košarkaškog turnira: Stižu Makabi i Olimpijakos

Foto: KK Mornar Bar

Bar će sljedeće godine biti domaćin izuzetno jakog košarkaškog turnira na kojem je planirano da uz vodeće ekipe regiona, učestvuju evropski šampioni Makabi iz Tel Aviva i atinski Olimpijakos, objavio je klub iz Bara.

Dogovor o organizaciji ovog spektakla, postignut je tokom druženja čelnika Mornara i Opštine Bar sa predstavnicima agencije Talma sport koja je vlasnik Balkanske lige.

Sa vodećim ljudima čuvene izraelske agencije Kobi Bachmanom, Lubomirom Shtriksom i Shay Shtriks, o organizaciji košarkaškog spektakla koji bi privukao veliki broj turista i donio našem gradu višemilionski profit, razgovarali su predsjednik Opštine Bar i predsjednik Skupštine Mornara Dušan Raičević, direktor SC Topolica Branislav Nenezić, prvi čovjek našeg kluba Đorđije Pavićević i šef stručnog štaba Mihailo Pavićević. 

Super turnir bi bio pravi zamajac razvoju sportskog turizma na visokom nivou u našem gradu, za koji su poslednjih godina stečeni svi tehnički i infrastrukturni uslovi, kao i reputacija regionalnog košarkaškog centra koji je Baru donio Mornar Barsko zlato predstavljajući na respektibilan način Bar u ABA ligi, Eurokupu, FIBA ligi šampiona…   

Uz Makabi, Olimpijakos i Mornar, želja organizatora je da na turniru nastupe i Crvena zvezda, Partizan i Budućnost. 

Poraz Zvezde od prvaka Evrope, devet poena Ivanovića, Partizan izgubio u Berlinu na povratku u elitu

Zadar u “Topolici”, Pavićević poručuje: Ne može sve da zavisi od Rasela i Mihailovića