Mornar gostuje Ciboni, Pavićević poručuje: Da iskoristimo svoje prednosti i mane protivnika

Pavićević, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Mornar je sa dvije pobjede otvorio ABA ligu protiv Igokee i Zadra, a novi izazov je sjutra od 20 sati u Zagrebu protiv Cibone koja je još bez trijumfa.

Trener Mihailo Pavićević poručuje da ekipa sa velikim optimizmom putuje u Zagreb.

“U dobrom raspoloženju, poslije dvije pobjede, idemo u Zagreb. Ali svaka utakmica je posebna priča. U ABA ligi nema izrazitog favorita, ne računajući ove četiri ekipe, koje su evroligaške. Međutim čeka nas jedna ekipa sa dosta nepoznanica”, kazao je u najavi meča Pavićević.

Cibona je i uoči ove sezone imala dosta problema, promijenjen je i igrački kadar, na klupi je Josip Sesar.

“Cibona je kasno formirala tim došao je novi trener, koji je doveo pet ili šest igrača. Kroz ove utakmice se vidjelo da imaju veći stepen uigranosti, nego što se očekivalo s obzirom na to da su kasno počeli sa pripremama. To su pokazali u 1. poluvremenu protiv Partizana, a i u domaćem prvenstvu protiv Zadra. Neće biti lako. Moramo da budemo mudri, da znamo da iskoristimo svoje prednosti i protivnikove mane. Ako to ostvarimo, imamo pravo da se nadamo da nastavimo seriju. Cibona je startovala sa dva poraza, mi sa dvije pobjede. Idemo sa velikim optimizmom, mlada smo ekipa, a kada mlada ekipa počne da dobija, teško je zaustaviti”, kazao je Pavićević.

Na krilima Derona Fetsa Rasela Mornar je u prvom kolu savladao Igokeu, a prethodne sedmice i Zadar. Amerikanac je obilježio početak sezone u ABA ligi, u prvom meču je ubacio 41 poen, a protiv Zadra je oborio rekord po broju postignutih poena na jednom meču (47). Čini se da se u regionu samo o njemu priča. To počinje i malo da smeta Pavićeviću.

“Meni već počinje da smeta euforija oko našeg pleja Rasela. Zaslužuje veliku pažnju, ali mislim da se pretjeralo. Mi smo ekipa koja je od prvog dana zajedno, zajedno smo prošli pripreme. Taj timski duh moramo da izgradimo do kraja. Na utakmici protiv Zadra smo na poluvremenu vodili pola koša, postigli 47 poena, bez učinka Mihailovića i sa skromnim učinkom Rasela. Znači da mi imamo potencijal i u ostalim igračima i to hoću da naglasim. Rasel je imao briljantnu partiju, ali odlučili su i skokovi Pecarskog u napadu. Rasel je dio ove ekipe, sigurno je da je skrenuo pažnju, što je za pohvalu, ali ne bih volio da to ode u drugom pravcu”, poručio je Pavićević.

Vildoza potpisao za Crvenu zvezdu

Boško Radović objavio spisak za mečeve sa Češkom i Litvanijom: Dubljević i Ivanović predvode “crvene”