Nemanja Gavranić izabran za najboljeg basket igrača iz Crne Gore

Foto: FIBA 3X3 Europa Cup 2022

U godini kada je naša basket 3×3 reprezentacija prvi put nastupila na Eurobasketu za Nemanju Gavranića je stiglo lijepo priznanje – izabran je najboljeg basket igrača iz Crne Gore.

“Izbor igrača je selektirao Marko Dabanović koji je i ujedno selektor reprezentacije. Priznanje mi puno znači. Tokom ljeta smo prvi put predstavljali Crnu Gru na najvećoj sceni, protiv izuztetnih rivala, koji dugo igraju na najvećoj sceni, i to je bilo posebno iskustvo za sve nas.”, kazao je Gavranić za Sportski.me.

Basket reprezentacija u Gracu u grupnoj fazi je našila na favorite, kandidate za medalju Poljsku i Letoniju. Gavranić, Miloš Jovanović, Vaso Popović i Marko Anđelić, su ostavili dobar utisak, ali nisu uspjeli da prođu grupnu fazu.

Cijeli događaj na našu ekspediciju je ostavio poseban utisak.

“Sjajna organizacija takmičenja, bilo je nevjerovatno iskustvo. Uz malo sreće mogli smo proći grupu u kojoj smo se sreli sa olimpiskim i evropskim prvacima. Nadam se da ćemo sljedeće godine napraviti korak više”, kazao je Gavranić i dodao da je u Crnoj Gori basket 3×3 sve popularniji…

“Sigurno. Basket 3×3 se sve više igra, dosta je turnira, kvalitet polako ide uzlaznom putanjom. Ima par ekipa koje mogu da pariraju timovima iz Evrope”.

29-godišnjak, nakon ljetnjih aktivnosti sa basket reprezentacijom i ekipom Kodio iz Podgorice, vratio se košarci – potpisao ugovor sa bjelopoljskim Jedinstvom, igraće Prvu A ligu Crne Gore.

“Imao sam nekoliko ponuda za inostranstva što se tiče basketa, ali zbog situacije sa kronom, koja i dalje traje, odlučio sam da ostanem u Crnoj Gori. Prihvatio sam ponudu Jedinstva koja mi je odgovarala, Imamo dobar tim, skup kvalitetnih momaka što je jako bitno – sa mladim, perspektivnim trenerom Radetom Petrićem, i očekujem dobru sezonu”, zaključio je Gavranić.

Poznat spisak mlađih kadeta za mečeve sa Gruzijom

Jadran parirao Francuzima do finiša treće dionice