Podgorica sjutra protiv Zlatibora

Foto: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice sjutra (21h) igraju protiv Zlatibora drugi meč u novoj sezoni ABA 2 lige.

Podgorica je na startu prvog turnira, koji se održava upravo na Zlatiboru, poražena u dramatičnom finišu od Sutjeske (64:61), dok je prošlosezonski šampion ABA 2 lige u prvom kolu lako savladao Slogu iz Kraljeva 87:67.

-Očekuje nas teška utakmica. Igramo protiv domaćina i prošlogodišnjeg šampiona drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja. Zlatibor i ove sezone ima velike ambicije, tako da smo svjesni da nas čeka težak posao. Imamo dosta informacija o rivalu, znamo da je Zlatibor iskusna ekipa sa dobrim individualcima, a to su dokazali na startu, kada su bez problema stigli do pobjede – kazao je centar Podgorice Filip Anđušić.

Rođeni Pljevljak, koji je ljetos osvojio srebro sa mladom reprezentacijom Crne Gore na prvenstvu Evrope, svjestan je šta je obaveza.

– Na nama je da, bez obzira na poraz u neizvjesnom meču u prvom kolu od Sutjeske,  uđemo u utakmicu motivisani i sa velikom željom za pobjedom – naglasio je Anđušić, koji će protiv Zlatibora imati priliku da postigne prve poene za Podgoricu u ABA 2 ligi.

Lalošević: Država će obezbijediti punu institucionalnu nezavisnost i finansijsku održivost Komisije za antidoping

Pavićević i Ražnatović sude na Svjetskom prvenstvu