Košarkaški praznik, Partizan stiže u “Topolicu”, Pavićević: Očekujem sjajnu atmosferu, pune tribine

https://www.vijesti.me/sport/kosarka/624074/pavicevic-pogadjali-smo-teske-suteve-nadam-se-da-ce-nas-to-krasiti-ove-godine#:~:text=Foto%3A%20Igokea/Nikola%20Vuruna

Praznik košarke u Baru  – Mornar u 4. kolu dočekuje evroligaša, velikana Partizan u ponedjeljak od 21 sat u “Topolici”.

Tim Željka Obradovića u Bar dolazi sa maksimalnim skorom u ABA ligi, ali i nakon prve pobjede u Evroligi protiv Virtusa iz Bolonje.

Trener Mihailo Pavićević kaže, da je pred njima duel u kojem nemaju šta da izgube, priželjkuje spektakl na tribinama.

“Ponosni smo što je ovaj duel proglašen derbijem od strane takmičenja. Ponosni smo da smo malom gradu priredili da igramo derbi protiv Partizana u našoj dvorani. Prije svega, očekujem pravu košarkašku fantastičnu atmosferu, pune tribine, a toga smo se uželjeli. Nadam se da će publika koja dođe da gleda meč uživati u dobroj košarkaškoj predstavi”, kazao je Pavićević.

Barani su sjajno otvorili sezonu sa dvije pobjede (Igoke i Zadar), nakon kojih je stigao poraz od Cibone.

Duel sa “crno bijelima biće najteži do sada.

“Iako u svaku utakmicu pokušavamo da ulazimo sa jednakim motivima i željom, ovo je meč gdje ću biti veoma kratak u razgovoru sa igračima u svlačionici. Od svojih košarkaša tražiću samo da pruže sve od sebe. Bez nervoze, bez pritiska”, ističe Pavićević.

Četiri puta je Mornar u ABA ligi uspio da slavi nad Partizanom, ali posljednji put prije četiri godine u Baru. Može li umor Partizana, neki novi šou-tajm Rasela prirediti iznenađenje kola ?

“Objektivno, rezultat u ovoj utakmici ne zavisi od nas. Znamo da je Partizan napravio fantastičnu ekipu. Njihova posljednja utakmica, protiv Virtusa, pokazala je kakav potencijal ima taj tim. Ne treba trošiti riječi, predvođeni najboljim trenerom u Evropi, Željkom Obradovićem, oni će biti bolje iz utakmice u utakmicu”, zaključio je Pavićević.

Žakelj nakon poraza u Skoplju: Premekano smo ušli u meč

Adžić srušio Austriju: Kadeti u elitnoj rundi kvalifikacija