Budućnost i Kostić potpisali stipendijski ugovor

Novi stipendista u Budućnosti i još jedan dokaz da klub vodi računa o mladim talentima – Andrej Kostić je stavio paraf na stipendijski ugovor na tri godine.

Visoki napadač, koji je rođen 16. januara 2007. godine, nije krio oduševljenje nakon što je potpisao ugovor u društvu roditelja, sportskog direktora „plavih“ Anta Drobnjaka i izvršnog direktora Nikole Prentića.

O potpisu za Budućnost je sanjao…

„Ovo je početak ostvarenja mojih snova. Želio bih da se zahvalim upravi kluba na ukazanom povjerenju, svim trenerima i saigračima koji su mi uvijek bili podrška, kao i navijačima koji su me naučili da još više volim i podržavam Budućnost“, rekao je naš novi stipendista, koji mašta o prvom timu…

„Od malena volim Budućnost i od kada sam počeo da se bavim fudbalom sanjam o plavo – bijelom dresu, kao i da jednog dana postanem dio prvog tima. Osjećaj nakon ugovora je nevjerovatan, a nadam se da ću ostaviriti i naredni san i kada dođe vrijeme postati prvotimac“.

Kostić je član kadetske selekcije koja nakon deset odigranih kola ima 26 bodova i dijeli prvo mjesto sa Komom, prvi je strijelac lige sa 22 gola, a odigrao je i poluvrijeme za omladinsku selekciju – protiv igrača koji su od njega stariji po tri godine – i postigao dva gola…

„Posvećenost, odličan rad i profesionalizam je ono što nas krasi u mlađim kategorijama kluba. Prijatno je raditi sa svakim od trenera, jer su profesionalci, trude se oko svih nas i izvlače maksimum. Što se tiče moje generacije kadeta, počeli smo dobro, prvi smo na tabeli i daćemo sve od sebe da tako ostane do kraja“, poručio je mlađani centarfor.

Snovi oko Budućnosti su prisutni, polako su počeli da se ostvaruju, a Andrej kao i svaki 15-godišnjak mašta o velikim stvarima. I trudiće se da ih – radom i posvećenošću – dosegne…

„Moj krajnji cilj je da jednog dana igram u Ligi šampiona. Ne plašim se da kažem da želim da budem među najboljima, želim da dosegnem nivo jednog od mojih idola Zlatana Ibrahimovića“, jasan je Kostić.

Nagrada za sjajan nastup: Nikola Ivanović MVP 4. kola

Budućnost za budućnost: Drobnjak u posjeti bivšoj školi