Boris Došljak: Tivat živi za fudbal, tek će se čuti za Arsenal

Foto: Meridianbet 1. CFL

Nije londonski Arsenal jedini koji ove sezone igra odličan fudbal ispraćen fenomenalnim rezultatima, već i tivatski!

U Boki je prva sportska tema uvijek bila vaterpolo, ali zahvaljujući blistavim partijama momaka koje vodi Radisav Dragićević, fudbal sada ima primat u Zalivu! Na zapadnoj strani crnogorske obale odavno se nije igrao bolji, i to ne u režiji Bokelja ili Grblja, već Arsenala, debitanta u elitnom društvu našeg klupskog fudbala…

Poslije 14 rundi Meridianbet 1. CFL, Arsenal na svom kontu ima 23 boda, jedan manje od aktuelnog šampiona Sutjeske, te Dečića, odnosno dva od Budućnosti koja je velikom pobjedom u Nikšiću preuzela lidersku baklju fudbalskog karavana.

U posljednjem 14. kolu savladana je Iskra ubjedljivo 3:0.

“Još jedna pobjeda u nizu. Nije bilo lako, teren nije bio idealan ali mi jesmo. Radimo one stvari koje možemo i koje smo sigurni da možemo da uradimo. Lijepo je dati gol, ali nama su važna tri boda i tako će biti u nastavku prvenstva. Sad kad su se malo glave ohladile, vidim koliko je ova pobjeda bitna. Zato, nećemo stati na ovome, radićemo još jače da dođemo do cilja”, počeo je razgovor za naš portal vezista ekipe koja je najprijatnije iznenađenje prvenstva”, kazao je Boris Došljak za Meridiansport.

Saigračima i njemu prijaju zasluženi komplimenti, ali pozitivni rezultati ne utiču mnogo na zadatak fudbalera Arsenala – skromno se priznaje, cilj je opstanak u društvu najboljih.

“Lijepo je biti igrač i navijač Arsenala ovih dana, tabela sve govori i mislim da nije ništa slučajno. Da budem iskren, ne jurimo Budućnost, Sutjesku i Dečić, nama je glavni cilj opstanak bez baraža. Za sada nam ide dobro ali treba nastaviti ovako. Oni koji ne znaju našu ekipu vjerovatno smatraju ovo iznenađenjem, međutim ne i mi”, ističe Došljak.

A ekipu trenera Dragićevića krasi okosnica iskusnih igrača. Među njima je upravo Došljak, prekaljeni prvoligaški defanzivci Mirko Todorović, Nikola Čelebić i Ćetko Manojlović, Argentinac Hulijan Montenegro koji je odavno domaći u našem prvenstvu, ofanzivci Božo Marković i Jasmin Muhović…Uz iskustvo, isplivala je i nadarena mladost, pa je 19-godišnji vezista Jovan Dašić (pozajmljen iz Budućnosti) sa četiri pogotka ozbiljno skrenuo pažnju na sebe, zapaženu ulogu ima i trenerov sin Marko Dragićević, a nikad bolje nije igrao ni Danilo Bakić.

“Zajedništvo nas krasi. Držimo se dobro i atmosfera je idealna, i kad je teško i kad ide odlično. Ne predajemo se i mogu reći da dijelim svlačionicu sa pravim ljudima. Ne bih ni da zaboravim doprinos stručnog štaba i uprave kluba. Ljudi stoje iza nas i mislim da im to vraćamo na perfektan način do sada”, nastavlja Došljak.

Već šest mečeva zaredom Tivćani ne znaju za poraz. Zasluga za sjajan period prepisuje se i treneru Dragićeviću koji je od Arsenala stvorio ozbiljnu, takmičarsku i kompaktnu ekipu.

“Na svakom polju nam ide dobro, polufinale Kupa je istorijski uspjeh kluba. Sve je moguće u tom dvomeču, ali opet ponavljam da ne razmišljamo previše o tome jer nam je primarni cilj opstanak bez baraža. Naravno da ćemo dati sve od sebe da uradimo ono što sanjamo. Nije daleko ništa od toga, ali dugo je prvenstvo i treba biti oprezan”, ističe Došljak.

Uprava Tivćana je prošle godine odradila kapitalan posao sklopivši ugovor sa Porto Montenegrom po kojem novi generalni sponzor unosi 150 hiljada eura godišnje u klupsku kasu. A, Došljak ističe da će se za Arsenal tek čuti…

“Klub je budućnost Crne Gore, u to sam siguran. Klupska infrastruktura će uskoro biti na najvećem nivou. Imaćemo sve uslove koje može da ima profesionalni fudbaler. Ciljevi su isti, da se ne ponavljam, ali siguran sam da će se i to promijeniti. Ovi naši rezultati daju za pravo da se nadamo nečemu većem od opstanka bez baraža. Ali ne bih da ‘poletimo’ previše, treba ostati na zemlji i nastaviti u ovom ritmu”, poruka je 33-godišnjeg fudbalera.

Boris Došljak se vratio prošle u crnogorski klupski fudbal, bio blizu potpisa za Budućnost, ali je na kraju izabrao Arsenal.

“Pravi potez, imao sam osjećaj da će biti baš ovako kako jeste. Zahvalan sam svima u klubu za sve što rade. Nadam se da ću se odužiti na pravi način, sa golovima, asistencijama, te ponašanjem na terenu i van njega. Ovaj klub će da raste i volio bih da budem dio toga, da budem dio istorije. Poslije dvije titule na Farskim ostrvima možda bude još neki trofej”, zaključio je Došljak za Meridansport.

Ema Alivodić: Uz pune tribine do druge faze

Dabanović sudi meč Romi u Ludogorecu