Savićević: Biću predsjednik FSCG dok imam većinu, Srbija može do polufinala Mundijala

Foto: FSCG

Predsjednik FSCG Dejan Savićević u razgovoru za BBC na srpskom je kazao da dvije decenije na mjestu prvog čovjeka crnogorskog fudbala nije veliko opterećenje.

“Ja u kancelariji nisam mnogo, nisam tu kao profesionalac, ne radim za platu, a komunikacije su napravile da možeš da budeš bilo gdje na svijetu”, kazao je Savićević.

Na pitanje dokle će biti prvi čovjek crnogorskog fudbala, u funkciji na koju je poslednji put izabran 2021. na novi mandat od četiri godine, odgovoriće veoma iskreno.

“Vidjećemo, to određuju okolnosti – političke okolnosti, a vidite i sami kako sve ide. Biću dokle budem imao većinu, jer niko bez većine nije mogao da vlada, a ja ovo radim iz ljubavi i zadovoljstva i neće biti smak svijeta kad više ne budem predsjednik”, rekao je Savićević.

Prvi čovjek crnogorskog fudbala prokomentarisao je i domet Srbije, koju sa klupe vodi njegov dugogodišnji saigrač iz Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, Dragan Piksi Stojković.

“Srbija će ili igrati polufinale, ili neće proći grupu, a to sam i Piksiju rekao. Raspored je mnogo težak – koliko god voljeli Srbiju, Brazil je Brazil i biće važan psihološki momenat ako se izgubi na startu”, kaže predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Već u martu 2023. godine, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na teren dovode reprezentacije Crne Gore i Srbije. Dva prijatelja, Dejan Savićević i Dragan Stojković, mogli bi da se nađu na suprotnim stranama.

“Svako će da se bori za svoje. Biće to malo neobično, kao u Bariju 1991, ali sve je to normalno – nije to pitanje života i smrti, to su samo dvije utakmice”, kazao je Savićević.

Problem koji brine Savićevića još bolje se vidi kada se pogleda učinak crnogorskih klubova na međunarodnoj sceni.

“Nikome nije prijatno dok gledamo kako su svi u susjedstvu napravili bar korak napred. Klubovi kod nas prave ekipu od sezone do sezone, dolaze nam timovi iz pune sezone, dok su nama to prve utakmice, ko god nešto pokaže – ode u inostranstvo, a nama dolaze stranci koji nisu na tom nivou”, rekao je Savićević za BBC na srpskom.

Nakon sjajne partije protiv Budućnosti – Frejzeru MVP titula 5. kola

Jovetić propušta meč protiv Bajerna