Nikšić dočekuje boksersku elitu

Foto: Printscreen

Bokserski klub Nikšić će 5. i 6. novembra biti domaćin drugog kola Regionalne bokserske lige.

Grad pod Trebjesom okupiće pravi krem plemenite vještine – nastupiće oko 150 takmičara, a biće prisutne i bokserske legende iz bivše Jugoslavije.

” Sistem takmičenja nalaže da domaćin turnira ugosti sve ostale ekipe. U Nikšiću će ih biti još devet, svi u najjačem sastavu. Prvog dana će nas u polufinalima predstavljati 11 boksera. U subotu će se održati 35 a u nedjelju 20 borbi” kaže Boško Drašković trener BK Nikšić.

Učešće na Regionalnoj smotri uzeće i ostali klubovi iz Crne Gore.

“Purić će se sastati sa Mirončikovim već u prvom kolu. Ekipe će biti vrlo jake mečeva kvalitetnih neće faliti”, kaže Drašković i dodaje…

“Nekad je mali stadion bio pun i vjerujemo da će ovaj turnir Nikšićanima vratiti vjeru u onaj boks kakav je nekad bio. Iz tog razloga odlučili smo da ulaz bude slobodan”.

Opština Nikšić podržala je organizaciju bokserske lige.

“Zadovoljstvo je što se boks vraća na velika vrata u Nikšić. Sve ovakve vrijednosti gledamo da vratimo a to je mnogo lakše sa ljudima koji su sve ovo organizovali. Vidite da i kada se oslonimo samo na talenat postižemo dobre rezultate, možete misliti kako će biti kada to još malo odmakne. Sport, a boks posebno, imaju veliku tradiciju u našem gradu, i mi ćemo pomoći da se on vrati na pravo mjesto”, rekao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Boks je kraj Bistrice bio kult, mnogo je ovaj grad dao legendi “plemenite vještine” a jedna od najvećih je Milan Nikčević.

“Nikšić je dao mnogo boksera iako nikada nismo imali salu za trening. Vjerujem da će ovaj grad i ljudi koji su u boksu pomoći sportu i ovom klubu jer ima mnogo potencijala za napredak”, rekao je Nikčević.

Dva dana pravog boksa dobra je prilika da se dvorana Sportskog centra poprilično ispuni…

“Pozivam sve ljubitelje boksa da dođu oba dana u Sportski centar, sigurno će biti vrlo kvalitetnih borbi. Nikšić je imao velike boksere, legende poput Žižića, Šturanovića, Nikčevića i mnogih drugih, i vjerujemo da će se stvoriti uslovi da imamo novih šampiona”, kazao je Ratko Drašković, direktor BK Nikšić.

Dvodnevni program u drugom kolu Regionalne bokserske lige počinje u subotu od 15 sati. Drugog dana, vikenda su finalni mečevi od 18 časova. 

Mornar u Skoplju želi da prekine negativan niz

Marić objavio spisak za dvomeč sa Estonijom