Treće vezano gostovanje za Budućnost, Jovanović: Potrebna nam je prava energija protiv Igokee

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pred košarkašima Budućnost Volija je treća utakmica zaredom u gostima. Nakon FMP-a, London Lajonsa – “plavi” sjutra od 19 sati gostuju Igokei u Laktašima.

Igokea ima isti skor, kao crnogorski prvak – tri pobjede i dva poraza nakon pet kola u Admiralbet ABA ligi.

“Van Podgorice smo praktično 10 dana. Igokea ima standard i dobre rezultate u ABA ligi. Radi se o uvijek kvalitetnoj ekipi, timu koji je dobro vođen od strane trenera Bajića. Njeguje napadački stil košarke, a dosta i mijenja odbranu”, rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Igokea je najjača u spoljnjoj liniji.

“Ove sezone su predvodnici prije svega stranci – Kroford, Rej i Voler. Naravno, ne samo oni, potpomognuti su igračima koji igraju u visokom intezitetu na oba kraja terena. Prije svega mislim na Tanaskovića i Stivensa. Ne smijem da zaboravim kapitena tima i momka koji gaji ozbiljnu čvrstinu – Jošila. Od nas očekujem dobru utakmicu, vjerujem da ćemo izaći sa ogromnom energijom i nadam se dobrom meču”, istakao je Jovanović.

Krilni centar Eron Vajt vjeruje da će se ekipa vratiti na pobjednički kolosijek u ABA ligi.

“Meč sa Igokeom je veoma važan za nas, jer želimo da se vratimo na pobjedničke staze i u ABA ligi. Rival je vezao dva poraza, ali je igrao veoma dobro protiv jakih rivala. Vjerujem da ćemo biti fokusirani i da ćemo odigrati kvalitetno”, kazao je Vajt.

Pavićević: Pobjeda je došla u pravom momentu

Dubljević sa Valensijom uzeo brejk u Pireju, Barsa zaustavila seriju Fenera, peti poraz Zvezde