Budućnost Bemax protiv Zagreba želi da nastavi pobjednički niz

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa otputovale su u Zagreb, gdje će sjutra (17.30h) gostovati istoimenoj ekipi u okviru 5. kola A grupe WABA lige.

Biće to duel lidera i ,,fenjeraš“ grupe, odnosno vicešampion lige i debitanta u takmičenju, zbog čega je jasno ko je favorit.

-Očekuje nas zahtjevna utakmica. Zagreb ima mladu ekipu, željnu dokazivanja, koja zna da bude neugodna na svom terenu. Od nedavno su i jače za Martu Ostojić, a da su podigle formu pokazao je meč u Montani gdje su odigrale stvarno sjajno. Zbog toga smo prilično oprezno, svjesne da imamo ulogu favorita, ali to nikako ne znači da ćemo olako ući u meč – kazala je Dragana Živković, kapitenka Budućnost Bemaxa.

U sastavu ,,vučica“ biće i Marija Baošić, koja igra Prvu ligu Crne Gore za filijalu ,,plavih“ Podgoricu, ali ej registrovana za Budućnost Bemax u WABA ligi.

-Nastojaćemo da dobro otvorimo meč i da rivala uvedemo u naš ritam. Bitno je da budemo u dobrom ritmu tokom svih 40 minuta, da budemo agresivne u odbrani od početka, što će nam donijeti sigurno lake poene iz tranzicije. Dobro smo spremale i vjerujem da neće izostati – kazala je Baošić.

Mihailović MVP 6. kola

Nemanja Radović: Pred nama su dva izazovna meča