Radulović: Mečeve sa Slovačkom i Slovenijom iskoristiti da dodatno uigramo tim za početak kvalifikacija za Euro 2024.

Radulović, Foto: FSCG

Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore kazao je da će predstojeći mečevi sa Slovenijom i Slovačkom iskoristiti da dodatno uigra tim za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za Euro 2024 počinju u martu naredne godine a “sokoli” su u grupi sa selekcijama Mađarske, Srbije, Bugarske i Litvanije.

– Posljednje dvije utakmice u ovoj godini pokušaćemo da iskoristimo kao priliku da dodatno uigramo ekipu, isprobamo neke nove ideje i pripremimo igrače za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji nas očekuju naredne godine. Za protivnike imamo dvije veoma dobre selekcije, sa različtitim individualnim i timskim karakteristikama i različitim pristupom igri. Želimo da igramo na svoj način, da ponovimo igru koju smo prikazali u Ligi nacija, pogotovo u mečevima sa Rumunijom. Nastojaćemo da kroz naš sistem i pristup igri odgovorimo na dva različita stila koja gaje naši naredni protivnici, Slovaci i Slovenci, kako bismo na što bolji način pripremili ekipu da za protivnike i izazove koji ih očekuju u mečevima kvalifikacija, rekao je selektor Radulović.

Debitant na spisku je Dušan Bakić, napadač Dinama iz Minska, dok se nakon pauze u redove „sokola“ vraća Stefan Lončar, vezista Novog Pazara.

– Pratimo sve igrače koji imaju pravo nastupa za nacionalni tim i na osnovu analiza njihovih igara i potreba reprezentacije za ova dva meča, priliku da budu sa nama i pokažu koliko mogu doprinijeti nacionalnom timu dobili su Dušan Bakić koji će po prvi put biti član seniorske reprezentacije i Stefan Lončar koji već ima iskustvo u seniorskoj selekciji i dva upisana nastupa. Igraju veoma dobro u klubovima, standardni su prvotimci, daju izuzetan doprinos rezultatima koje ostvaruju njihovi klubovi i želimo da na djelu vidimo koliko mogu da pomognu nacionalnom timu, dodao je selektor „sokola“.

Duel Crne Gore i Slovačke igra se 17. novembra (18) na Gradskom stadionu u Podgorici. Tri dana kasnije, 20. novembra (15), “sokoli” gostuju Sloveniji u Ljubljani, a meč sa igra na stadionu “Stožice”.

Radulović objavio spisak za mečeve sa Slovačkom i Slovenijom

Kraj jedne uspješne karijere!