Boško Radović: Lavovska borba i važna pobjeda

Foto: FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Boško Radović čestitao je njegovim igračima na „lavovskoj borbi“ i velikoj pobjedi nad Češkom u gostima 67:56, kojom su naši momci napravili ogroman korak ka plasmanu na Mundobasket.

„Čestitke mom timu na važnoj pobjedi i velikoj, lavovskoj borbi. Znali smo da će biti ovakva, fizička utakmica, pripremali smo se da odbrana bude ključ. Kontrolisali smo utakmicu u defanzivnom dijelu, a imali smo peh da se Peri povrijedi, pa smo igrali cijeli meč sa jednim plejmejkerom. Na kraju su presudili naša odbrana i odličan skok“, kazao je Radović.

Povreda Perija je u početku poremetila „crvene“, ali su se momci skupili u nastavku u upisali trijumf u devetom meču kvalifikacija.

„Ključ je bila odbrana, sveli smo rivala na 56 poena, a nama je falilo dosta igrača koji imaju napadački potencijal“, rekao je Radović.

Crna Gora u ponedjeljak u Morači dočekuje Litvaniju, koja je večeras doživjela težak poraz od Francuske kod kuće 90:65. Litvanci imaju skor 7-2, kao i Francuska, Crna Gora 6-3…

„Imamo malo vremena da se spremimo meč sa Litvanijom. Ne znamo šta će biti sa Kendrikom, dolazi nam Ivanović, a nama je cilj da igramo sa velikom energijom, iako se dosta igrača potrošilo večeras. Mi ćemo, kao i uvijek, dati sve da se pripremimo i pokušamo da pobijedimo favorita“, rekao je Radović i naglasio:

„Nadam se punoj dvorani, potreban nam je svaki navijač, dolazi nam u goste ozbiljna ekipa“.

Mihailović: Velika pobjeda i korak ka cilju

U Atini olakšanje: Panatinaikos prekinuo seriju poraza