Mornar u Nikšiću, Vujačić: Ozbiljno i motivisano do nove pobjede

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

U odloženom meču drugog kola Prve crnogorske lige košarkaški klub Sutjeska sjutra (19) dočekuje Mornar.

Mornar igra ligu van konkurencije, rezultati ostvareni protiv Barana se ne računaju u konačnom poretku, ali i pored toga ekipa želi da upiše još jednu pobjedu i sačuva maksimalan učinak u sezoni.

„Svakoj utakmici moramo da priđemo maksimalno ozbiljno, da budemo motivisani kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Moram da naglasim da je sada mjesec novembar, a mi smo se, što se tiče treninga, vratili u avgust. Nalazimo se u nekom mini-ciklusu, pod jakim smo upalama, znajući kakva nas je situacija zadesila u posljednje vrijeme. Ali, moramo iz toga izaći jači. Nadam se da će momci odgovoriti na pravi način”, rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Kada je riječ o zdravstvenom biltenu, utakmicu protiv Mornara zbog povrede propušta Miloš Popović. Odsutan je i Mašan Vrbica, koji sa reprezentacijom Crne Gore učestvuje u kvalifikacijama za Mundobasket.

“Vidjećemo kako će to sjutra da izgleda. Nismo u idealnoj situaciji ali šta je – tu je. Idemo dalje i nadam se pozitivnom ishodu bez obzira što utakmica nema rezultatski značaj. Moramo da priđemo meču maksimalno ozbiljno. Nadam se da će momci pokazati karakter i da ćemo pobijediti”, kazao je Vujačić.

Ilija Varajić smatra da je meč sa Baranima dobra priprema za ono što ekipu uskoro očekuje, a to je drugi “balon” ABA2 lige u Sarajevu, koji je na programu od 21. do 27. novembra.

„Mislim da nas očekuje teška utakmica baš zbog toga što nismo uspjeli da se skupimo i odradimo kvalitetan timski trening. Ispali smo iz nekog našeg ritma, ali se nadam da ćemo uspjeti da pobijedimo i spremno dočekamo „balon“ koji nas očekuje u Sarajevu“, poručio je Varajić.

Rastali se Teodo i Ninić, Dubljević kandidat za klupu Tivćana?

Pogledajte konačan spisak Srbije za Mundijal