Selektor Radović zove navijače: Nismo rasterećeni, imamo obavezu prema publici

Foto: FIBA

Naši košarkaši oporavljaju se od teške utakmice i dugačkog puta iz Pardubica.

Odradiće jedan trening večeras u Morači gdje sjutra veče od 19 sati igraju pretposljednji domaći meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Rival je zemlja košarke, Litvanija, a ulog je veliki, jer će pobjednik doći bukvalno na milimetar od Svjetskog prvenstva.

Litvanci su prije dva dana izgubili od Francuske.

“Poslije jedne pobjede u veoma bitnoj i teškoj utakmici stiže nam Litvanija. Češkoj je bio važan meč kako bi ostala u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nama za miran san. Bila je jako iscrpljujuća utakmica, fizički posebno, kako smo i očekivali. Nakon toga put od 16 sati iz Pardubica. Akumulirao se neki umor i kod igrača i kod stručnog štaba. Zato je najvažnije da se danas odmorimo, napravimo trening oporavka i koliko je to moguće spremimo sve za utakmicu protiv Litvanije,” ističe selektor Boško Radović.

Još je neizvjestan nastup Kendrika Perija. Naš plejmejker ima povredu leđa, a veliki su napori da se osposobi za meč.

Ipak na poziciji pleja bićemo jači nego u Češkoj.

“Nikola Ivanović će se priključiti večeras na treningu i biće na raspolaganju za sjutrašnju utakmicu. Još uvijek ne znamo šta će biti sa Kendrikom Perijem. Naš fizioterapeut i doktor su radili čitavu noć na tome da ga osposobe. Vidjećemo do večeras, na treningu njegovo tačno stanje i hoće li moći da pomogne,” kaže selektor i okreće se rivalu.

“U svakom slučaju, ulazimo u jednu utakmicu sa favorizovanom ekipom Litvanije. Ne bih se složio da su doživjeli debakl od Francuske, bila je to utakmica dva super talentovana tima u kojoj Francuzi nijesu promašili šut i to je razlog te visoke razlike na kraju. Litvanci u bilo kom sastavu da dođu su favoriti, tako da je ovo sjajna prilika da odigramo dobru utakmicu, da damo maksimum naših mogućnosti i da probamo da ih iznenadimo.”

Naša selekcija ima šest pobjeda, Litvanija je na sedam.

Trijumfom sjutra Crna Gora bi bila vrlo blizu plasmana, dok bi Litvanci osigurali prolaz. Zato je meč vrlo važan.

“NI pobjedom, ali ni ne daj bože porazom, nećemo ništa riješiti, sve ostaje za taj posljednji prozor koji će odlučivati. Ne bavimo se puno kalkulacijama, ali od sjutrašnjeg meča zavisi hoće li nam na kraju biti važna oba meča ili samo jedan. Idemo utakmicu po utakmicu. Rasterećeni nijesmo, uvijek postoji ta doza želja da se pobijedi utakmica, pred našom publikom jer imamo ozbiljnu podršku svih ovih godina. Nadam se da će tako biti i sjutra veče. Očekuje nas ozbiljna utakmica, protiv ozbiljne ekipe.”

Vrata dvorane Morača biće otvorena od 17 sati. 

Ulaz je besplatan zato dođite da podržite naše momke.

“Sokoli” počinju pripreme za Slovačku i Sloveniju

Vukotić objavio spisak za mečeve sa Slovenijom i Albanijom