Milan Radulović za Sportski.me: Napadamo Prvu ligu!

Foto: FK Berane/Instagram

Prvi dio sezone u Drugoj fudbalskoj ligi bliži se kraju, a borba za prvo mjesto postala je sve zanimljivija. Nakon posljednjeg kola, koje je igrano proteklog vikenda, došlo je do promjene na čelu tabele – pobjedom nad Bokeljom u Kotoru, Berane je postalo lider!

Sezonu na klupi nekadašnjeg prvoligaša počeo je Dušan Jevrić, a nakon nekoliko kola nastavio Milan Radulović. Mladi stručnjak je preporodio ovaj tim, a to pokazuju i rezultati koje postižu.

-Posle mog kasnog dolaska u Berane imao sam sreću da sam zatekao fizički spremnu ekipu. U početku nije rezultatski sve išlo kako treba, mada smo i tada igrali dobro. Kasnije kada smo se igrači i mi treneri navikli jedni na druge krenulo je sve odlično i pobjedom protiv Bokelja smo potvrdili da smo u krugu od tri-četiri ekipe koje ce se boriti za ulazak u prvu ligu – rekao je Radulović za Sportski.me.

Nije se na početku sezone previse govorilo o Beranama kao kandidatu za elitu.

Sada je situacija potpuno drugačija – na Berane se gleda kao na je jedan od najozbiljnijih timova za ulazak u veći rang.

-Tačno, nije se pričalo previše na pocetku o Beranama, jer je došlo do promjene vlasničke strukture i promjene trenera. Međutim, ponavljam zatekao sam sjajne igrače, ljude u klubu i nekako se energija poklopila i sve je krenulo lijepo. Nemamo nikakvu presiju da uđemo u Prvu ligu ali ako ovako nastavimo onda je logično da se borimo za ulazak. U svakom slučaju, prioritet je jačanje kluba na svim nivoima, a tu prevashodno mislim na mlađe kategorije.

Posao u FK Berane je prvi samostalni Milana Radulovića u seniorskom fudbalu.

-Bio sam deset godina u mlađim kategorijama i mislim da sam u pravom trenutku odlučio da pređem na seniorski fudbal. Mnogo sam posvećen stalnom edukovanju i napredovanju i mislim da sam potpuno spreman ušao u ovaj posao – rekao je nekadašnji fudbaler Zete i Budućnosti.

Da bi jedan klub funkcionisao kao treba potrebno je da bude finansijski stabilan, a Berane u ovom trenutku to jeste.

-Moram da napomenem da je sve, što se tiče finansija i organizacije svega ostalog, na ekstra nivou. Od ulaska novog finansijera Endija Bare, sve je kako se samo pozeljeti može. Savršena saradnja gradske uprave i novih vlasnika je za rezultat dobila da je danas Berane kandidat za ulazak u Prvu ligu – ističe na kraju Milan Radulović.

Saša Đorđević selektor Kine

Budućnost Bemax protiv Duge iz Šapca, Leković: Bitno je da uvedemo utakmicu u naš ritam