Mlada selekcija protiv Slovenije i Albanije: Vukotić: Da izvučemo maksimum; Janjić: Dobre provjere za nas

Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra (15) na “DG areni” protiv Slovenije igra prvi od dva prijateljska meča u novembarskom ciklusu.

Tri dana kasnije, ekipa Miodraga Vukotića će na Gradskom stadionu u Podgorici ugostiti vršnjake iz Albanije. Ova dva meča nastavak su pripremnog perioda nove generacija mladih fudbalera, koji će naredne godine početi novi kvalifikacioni ciklus.

Pripreme za novi ciklus mlada reprezentacija je počela u septembru kada je odigrala dva meča – “sokoli” su poraženi od Austrije (5:1), dok su savladali Maltu (6:0).

„Igramo protiv dvije dobre ekipe. Moramo da probamo da popravimo utisak od septembra gdje smo igrali toplo-hladno. Utakmica protiv Austrije je pokazala gdje nijesmo na nivou. Nedopustivo je da primimo četiri gola iz prekida. Nadam se da ćemo kroz ove dvije utakmice to popraviti. Žao mi je što nismo kompletni. U ovoj situaciji smo bez sedam-osam igrača koji su skrenuli pažnju na sebe, ali su povrijeđeni. Roster je takav kakav je i mi ćemo pokušati da izvučemo maksimum“, kazao je selektor Miodrag Vukotić.

Nikola Janjić jedan od igrača, koji je igrao u prošlom ciklusu, dok će i u ovom biti okosnica ekipe.

„Te kvalifikacije su završene… Bilo je dobrih utakmica, rezultat nas nije ispratio. Ja sam iskreno zadovoljan igrom i igračima koji su sada sa nama. Što se tiče utakmica, igramo protiv dvije odlične reprezentacije, dobre provjere za nas i da se spremamo za kvalifikacije koje očekujemo“, rekao je Janjić.

Fudbaler Osijeka smatra da je mlada selekcija protiv Austrije morala bolje da brani prekid.

„Protiv Austrije smo bili naivni, dekocentrisani u prekidima, tri gola smo primili iz prekida. Ali, sad sam siguran da ćemo to ispraviti“, kazzao je Janjić.

Ministarstvo sporta najavilo podršku sestrama Ramadanović

Danka u drugom kolu turnira u Argentini