Sutjeska na Cetinju: Ozbiljan test pred odlazak u Sarajevo

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prvi pravi izazov u domaćem šampionatu – košarkaši Sutjeske imaće sjutra (18) protiv Lovćena na Cetinju, meč 5. kola Prve crnogorske košarkaške lige.

Biće ovo ozbiljan test za Nikšićane uoči odlaska u Sarajevo naredne sedmice na drugi “balon” ABA2 lige.

“Očekuje nas, do sada, najzahtjevnija utakmica u domaćem šampionatu. Susret na Cetinju nam dolazi u ne baš sjajnom trenutku, ali i za ovaj meč se spremamo kao za svaki drugi. Momci su svjesni svojih obaveza i zadataka, koje moraju da ispune kako bi došli do pobjede i u tom meču”, rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Sutjeska je maksimalna u Prvoj ligi, ima tri pobjede (meč sa Ibrom nije odigran, jer je ekipa iz Rožaja izbačena u Drugu ligu), dok je Lovćen u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio dvije pobjede i dva poraza.

“Lovćen je sigurno rasterećen, bez imperativa pobjede. Igraju na svom terenu, koji je, kao što znamo, nimalo lak. Biće maksimalno motivisani, da nam uzmu skalp nepobjedivosti”.

I ovaj meč će propustiti Miloš Popović, koji je počeo sa treninzima nakon povrede.

“I dalje nemamo potrebnu svježinu, ali bez obzira na sve te stvari idemo da izvučemo maksimum na Cetinju i dođemo do povoljnog rezultata. Nadamo se pobjedi”, poručio je Vujačić.

Domaća ekipa imaće veliku pomoć navijača.

“Najozbiljnije gostovanje u dosadašnjem dijelu šampionata. Lovćen uvijek igra dobro kod kuće. Imaće podršku navijača, očekuje nas puna sala. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, odradimo ono što smo radili na treningu, onda neće biti problema”,jasan je Andrej Vulević.

Lovćen i Sutjeska zatvaraju petu rundu

Borac u “Morači”, Žakelj: Odbrana i energija moraju biti na nivou